Nykredit dropper som første større bank minusrenter

Nykredit på Kalvebod Brygge. Nykredit er dansk finanskoncern med bank og realkredit som de to bærende elementer. Derudover har Nykredit aktiviteter inden for forsikring, leasing, pension og ejendomsmæglervirksomhed. Siden 2001 har hovedsædet været beliggende på Kalvebod Brygge i København

Skrevet af

22. juli 2022

Som den første større bank i Danmark dropper Nykredit negative indlånsrenter.

I en pressemeddelelse fredag skriver Nykredit, at banken har valgt at sætte indlånsrenten op til 0,00 procent for privatkunder.

Dermed skal man som privatkunde i Nykredit ikke længere betale for at have mere end 100.000 kroner stående i banken.

Også Arbejdernes Landsbank vælger at hæve indlånsrenten til 0,0 procent for privatkunder. Det oplyser Peter Froulund, kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank. Ifølge ham træder ændringen i kraft “snarest”.

Nykredits og Arbejdernes Landsbanks beslutning kommer, efter at først Den Europæiske Centralbank (ECB) og dernæst Nationalbanken torsdag hævede deres renter.

I Nationalbanken blev renten hævet med 0,50 procentpoint til minus 0,10 procent.

Selv om renten fortsat er negativ i Nationalbanken, bankernes bank, så har Nykredit altså valgt at gå hele vejen og bringe indlånsrenten i nul.

“Med den seneste justering fra Nationalbanken og endnu en forventet justering på vej i september har vi i Nykredit besluttet, at det nu skal være slut med negative indlånsrenter for vores privatkunder. Derfor tilbyder vi allerede per 22. juli privatkunder en indlånsrente på nul procent,” siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Det er bare et spørgsmål om tid, før alle store banker dropper negative indlånsrenter, vurderer Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker, i Radio4 Morgen.

“Alle forventer, at ECB hæver renten igen i september, og når de gør det, gør Nationalbanken det også, og når Nationalbanken gør det, så forsvinder de negative renter hos bankerne. Så de forsvinder 8. eller 9. september,” siger Mikael Mogensen til Radio4 Morgen.

Hør interview med Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker, her:

For erhvervskunder bliver indlånsrenten hævet med op til 0,50 procent, skriver Nykredit i pressemeddelelsen.

Før Nykredit har en række mindre banker sløjfet de negative indlånsrenter. Det gælder Saxo Bank, Lægernes Bank og Lunar, skriver mediet FinansWatch.

Også store banker som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank har efter torsdagens rentestigning i Nationalbanken hævet deres indlånsrenter. Men her er renterne blot hævet med 0,50 procentpoint til minus 0,20 procent.

Det betyder, at det fortsat koster at have mere end 100.000 kroner stående i en af de tre banker.

Direktøren i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt, har opfordret bankerne til at gå hele vejen og helt droppe de negative indlånsrenter.

“Vi er lige nu i en situation med stor økonomisk usikkerhed, som mange også kan mærke på deres privatøkonomi. Derfor er det besynderligt, at de forbrugere, som er snusfornuftige og gerne vil spare op, skal straffes på den måde, når vi samtidig ser, at bankerne har nogle pæne overskud og tjener gode penge på bankforretninger i øjeblikket,” siger Mads Reinholdt.

 

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

19:00
19:05