Nye Borgerlige sagsøgt for solmærke

Atomkraft Nej Tak

Skrevet af

28. februar 2023

Et billede af Pernille Vermund på LinkedIn har udløst et sagsanlæg mod Nye Borgerlige.

På billedet holder den tidligere formand for partiet en manipuleret udgave af den ikoniske plakat med sloganet ‘Atomkraft – Nej Tak’.

Den gule baggrund og røde sol ligner originalen, men teksten ‘Nej Tak’ er skiftet til ‘Ja Tak’ – og det har udløst et sagsanlæg fra OOA-fonden, som varetager logoets ophavsrettigheder.

Du kan se billedet på LinkedIn her.

OOA-fonden mener, at Nye Borgerlige krænker ophavsrettigheden ved at skifte nej’et ud med et ja. Det siger forretningsfører i OOA-fonden, Siegfried Christiansen.

“Vi sagsøger dem, fordi vi mener, at de misbruger solmærkets brand til eget formål. Hun kan ikke tyvstjæle andres identitet for at fremme egen sag.”

Hele interview med Siegfried Christiansen kan du høre her:

OOA-fonden udspringer af 1970’ernes græsrodsbevægelse mod atomkraft og har ophavsretten til solmærket i Danmark og EU. Modsat græsrodsbevægelsens går Nye Borgerlige ind for atomkraft i Danmark.

Nye Borgerlige er repræsenteret af advokat Eva Persson. Hun peger på, at plakaten, som Pernille Vermund er fotograferet med, er af satirisk karakter og ikke brugt i erhvervsmæssig sammenhæng. Det skriver hun i en mail til Ritzau.

Desuden oplyser hun, at det er TV2, som har produceret plakaten i forbindelse med en debat forud for folketingsvaglet i efteråret. Derfor ejer Nye Borgerlige heller ikke plakaten.

Det, mener Siegfried Christiansen dog, er sagen uvedkommende.

Sagen kører ved Københavns byret i dag tirsdag.

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00