Ny politiskole i Vejle ‘skulle bare støvsuges’: Endte med at koste 445 millioner kroner

Regeringen placerer ny politiskole i Vejle. Det bliver den tidligere sygeplejeskole i Vejle, der skal omdannes til en ny vestdansk politiskole Arkivfoto:Regering er klar til at droppe politiskole i Herning Regeringen er klar til at bøje sig i beslutning om at placere en ny politiskole i Herning. Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til DR.Arkivfoto: PLUS-historie. Knap 14 måneder er der gået siden blå blok og S bestilte ny politiskole. Men på Christiansborg vil ingen politikere give sig, så skolen kan blive en realitet. (se Ritzau historie 121600) RB plus. Arkivfoto:Pind får kritik efter slag om politiskole. Regeringen vil placere en ny politiskole i Herning, hvor Venstre-manden Lars Krarup er borgmester. Men processen op til den store beslutning møder nu kritik. Arkivfoto: ARKIVFOTO 2008 fra Politiskolen- - Se RB 6/11 2016 09.43. Politiforbundet bakker op: Ny skole skal være nybyggeriDet vil være optimalt for elever og undervisere at bygge en ny politiskole i Trekantområdet, mener forbundet. (Foto: Michael Bothager/Scanpix 2016)

Skrevet af

30. november 2020

I dag, mandag d. 30. november, åbner den nye politiskole i Vejle. Noget senere end forventet og noget dyrere end planlagt.

For fire år siden var der kamp om, hvor den nye vestdanske politiskole skulle ligge.

Vejle endte med at løbe med sejren for næsen af byer som Herning, Fredericia, Holstebro og Viborg.

Det afgørende for folketingspolitikernes beslutning var, at Vejle havde en eksisterende bygning, som stort set var klar til de kommende politibetjente – nemlig den tidligere sygeplejeskole.

Den daværende borgmester i Vejle Kommune Arne Sigtenbjerggaard sagde dengang:

“Vi står med en skole, der er indflytningsklar. Der mangler en støvsuger til rengøring og nogle møbler, så kan man gå i gang.”

I Radio4 Morgen spurgte vi Arne Sigtenbjerggaard, om der bare var tale om en støvsugning, eller om han pyntede lidt på skolen.

“Jeg undervurderede nok renoveringen en lille smule. Vi havde en skole, hvor lokalerne var klar til undervisning i almindelige skolelokaler, men i løbet af processen er der kommet mere og mere til,” sagde den tidligere borgmester til Radio4 Morgen.

Allerede i 2009 klagede mange sygeplejestuderende over det dårlige indeklima på skolen. Den tidligere radiostation, Radio24syv, kunne for tre år siden fortælle, at en tredjedel af de studerende på sygeplejeuddannelsen oplevede daglige problemer med temperatur, ventilation og udluftning. Der var også problemer med fugt i kælderen.

Bygningsstyrelsen konkluderede overordnet: ‘Bygningen kan ikke anvendes uden omfattende ombygning og renovering.’

Men Arne Sigtenbjerggaard, der var borgmester fra 2010 til 2017, mener ikke, at det stod så skidt til med sygeplejeskolen.

”Der er ikke nogen tvivl om, at den sygeplejeskole var i god nok stand til at blive brugt som skole. Sygeplejeskolen flyttede jo kun, fordi de gerne ville være et andet sted i byen, som var mere praktisk.” fortæller Arne Sigtenbjerggaard til Radio4 Morgen.

 

Hør tidligere Vejle-borgmester Arne Sigtenbjerggaard her:

Hør Jan Bjørn, der er rektor på den nye politiskole i Vejle, vise rundt på politiskolen.

Foto: Foto: Michael Bothager/Scanpix

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

08:05
10:00