Nu reagerer dronningen: Jeg er ked af det

B.T.s chefredaktør Jonas Kuld Rathje interviewer H.M. Dronningen på Amalienborg i anledning af hendes 50-års Regeringsjubilæum fredag d. 14. januar 2022.

Skrevet af

3. oktober 2022

stax@radio4.dk

stax@radio4.dk

Dronningen har undervurderet, hvor meget prins Joachim er berørt af beslutningen om at fratage hans børn deres titler.

Det skriver hun i en pressemeddelelse mandag aften, som også kan læses på Kongehusets Instagram.

“Der har i de seneste dage været stærke reaktioner på min beslutning om den fremtidige brug af titler for Prins Joachims fire børn. Det påvirker mig naturligvis”, indleder dronning Margrethe og fortsætter:

“Min beslutning har været længe undervejs. Med mine 50 år på tronen er det naturligt både at se tilbage og at se frem. Det er min pligt og mit ønske som Dronning at sikre, at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden. Det forudsætter indimellem, at der skal træffes svære beslutninger, og det vil altid være vanskeligt at finde det rette tidspunkt”.

I sidste uge meddelte kongehuset, at prinseparrets børn fra det nye år ikke længere kan kalde sig prinser og prinsesse.

Det fik efterfølgende prins Joachim i en opsigtsvækkende video fra Paris, hans børn og grevinde Alexandra til at reagere med ærgrelse.

Også dét adresserer dronning Margrethe i sin pressemeddelelse, hvor hun forklarer, at reaktionerne har gjort hende ked af det.

“At bære en kongelig titel indebærer en række forpligtelser og opgaver, som fremover skal påhvile færre medlemmer af den kongelige familie. Denne tilpasning, som jeg ser som en nødvendig fremtidssikring af monarkiet, ønsker jeg at foretage i min tid. Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af”.

“Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation”, lyder det fra dronningen.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00