På trods af vokseværk i Novo – Investeringsøkonom løfter pegefingeren

Portræt at virksomheden Novo Nordisk i Kalundborg.

Skrevet af

10. august 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

I dag kunne den danske medicinalgigant i deres halvårsregnskab præsentere et overskud på 39 milliarder kroner. Det svarer til en vækst på 44 procent.

Dermed vokser Danmarks uomtvisteligt største virksomhed til uset størrelse. Med en markedsværdi i underkanten af 3000 milliarder kroner er Novo Nordisk nu den 19. største virksomhed i verden. Dermed overstiger værdien det danske bruttonational produkt for ét år.

Det mener investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, bør tjene som et forbillede for andre danske virksomheder.

For der er netop et behov for, at andre danske virksomheder også vokser, og det gør de ikke i samme grad som Novo Nordisk – og det kan blive et problem, mener Per Hansen.

“Vi skal være pivstolte og fantastiske glade for, at vi har en trækhest som Novo Nordisk i Danmark. Men samtidigt skal vi også huske, at støtte og hjælpe de virksomheder som ikke vækster på samme måde. Dansk økonomi skal ikke kun spille på én streng – Novo Nordisk. Vi skal spille på mange strenge.”

Du kan høre hele interviewet med Per Hansen her:

Som ventet er det midlerne Wegovy og Ozempic, som bruges mod henholdsvis vægttab og diabetes, der primært har være årsagen til den store stigning i indtjeningen hos Novo Nordisk.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00