NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

En person ser på sin Facebook. Flere og flere får en profil på facebook.

Skrevet af

23. marts 2023

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg.

Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige politiske modstandere er blevet oprullet i medierne de seneste dage, men han sidder stadig i Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

“Enhver fugl synger med sit næb. Og hvad hans baggrund har været, det kan jeg jo ikke vide,” siger Jørn Rasmussen til Radio4 Morgen.

I slutningen af april 2022 delte Svend Pedersen eksempelvis en artikel på Facebook om, at statsministeren befandt sig i Kiev. Hertil skrev han ‘Hvor er de russiske tropper, når man skal bruge dem?’.

Men det er ikke at gå over stregen. Det mener Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg.

“Hvem pokker kunne ikke ønske hende langt væk? Jeg tror godt, at minkavlerne kunne synes, det var en god bemærkning,” siger han.

“Der skal gerne være plads til lidt sarkasme, ellers bliver det for kedeligt. Så længe han bare holder sig til det verbale, så synes jeg, der er vide grænser.”

Hør interviewet med Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg, her:

Den tidligere næstformand i Nye Borgerlige Henriette Ergemann trak sig efter to uger på posten, da det kom frem, at hun bl.a. havde kaldt den tidligere socialdemokratiske minister og daværende generalsekretær for Unicef Karen Hækkerup for “sindssyg kælling” på Facebook. Det skete i forbindelse med, at Karen Hækkerup i en video fortalte, at Unicef var i gang med at indkøbe sprøjter, så børn kunne blive vaccineret mod covid-19.

Men at Ergemann forlod posten på grund af kritikken af blandt andet denne udtalelse, ærgrer Jørn Rasmussen.

“Jeg er meget, meget forarget over alt det, der er sket omkring Henriette. Hun er et pragtfuldt menneske. Og den måde medierne har blæst det op, og den måde det er håndteret på generelt, er meget trist og skuffende og primitivt,” siger han til Radio4 Morgen.

“Det er jo sket før, at hun har fået tillidsposter osv., så er den ikke længere. Det handler om alle de andre menneskelige egenskaber.”

Radio4 har været i kontakt med Svend Pedersen, men han har afslået at kommentere sagen. Radio4 har også forsøgt at andre medlemmer af Nye Borgerliges hovedbestyrelse i tale, men uden held.

Ifølge Radio4’s oplysninger er der møde i Nye Borgerliges hovedbestyrelse på lørdag, og her skal Svend Pedersens position i partiet diskuteres.

Afspiller nu

RADIO4 EFTERMIDDAG

12:05
14:00