Nye Borgelige-byrådsmedlem: Jeg er i chok, men der er altid to sider af en sag

Førstebehandling af lovforslag om afskaffelse af store bededag. Nye Borgerliges partileder Lars Boje Mathiesen (D).

Skrevet af

10. marts 2023

Bang@Radio4.dk

Bang@Radio4.dk

Opdateret klokken 15.25 med link til Det Blå Hjørne og kommentarer fra Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen stopper efter en måned som formand i Nye Borgerlige og ekskluderes fra partiet.

Det oplyser Jesper Hammer fra partiets hovedbestyrelse i en mail til partiets medlemmer. En mail, som Radio4 er i besiddelse af.

Lars Boje Mathiesen ekskluderes både fra folketingsgruppen og partiet.

“Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne”, skriver Jesper Hammer i mailen.

Den nyhed chokere Karina Kirk, der er byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Skanderborg Kommune, og folketingskandidat i Østjyllands Storkreds – samme kreds som Lars Boje Mathiesen, hvor hun endte med anden flest stemmer i Østjylland.

“Jeg er i chok, man har simpelthen fjernet motoren fra en bil. Lige nu ved jeg ikke, hvordan det her skal køre videre,” siger Karina Kirk.

Hør interviewet med Karina Kirk her: 

En enig hovedbestyrelse beskylder Lars Boje Mathiesen for at stille “abnorme” pengekrav. Lars Boje Mathiesen kalder partiet “desperate”.

“Det er bare så beskidt, tingene er i politik. Det har jeg meget lidt respekt for. De ved ligeså godt som jeg, hvad uenigheden handlede om”. “Og det, som de forsøger at hænge mig ud på, er direkte pinligt og usandt og viser blot, hvor desperate de er for, at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden”, skriver han på Facebook.

Karina Kirk mener, også at det vigtigt at huske at der altid findes to sider af en sag.

“Jeg har læst hovedbestyrelsens mail, hvor der står nogle ting, som ikke sætter Lars Boje i særlig godt lys, men jeg forbeholder mig retten til at høre begge sider af sagen før jeg dømmer nogen,” siger Kristian Krik.

Karina Kirk kender Lars Boje Mathiesen og giver ikke meget for, at nogen kalder ham grådig.

“Jeg ved, hvor hårdt han arbejder og hvor meget han har kørt frem og tilbage mellem København og Aarhus og jeg synes på ingen måde han er grådig. Jeg synes, det er fantastisk at have en formand, der vægter familielivet så højt, ” siger Karina Kirk.

Lars Boje Mathiesen medvirkede i Det Blå Hjørne på Radio4. Hør programmet her:

 

Afspiller nu

COMEDY-KONTORET

14:05
15:00