Natklubber og diskoteker lukker: “Det er så fucking nederen, seriøst”

Den belgiske DJ og elektroniske musiker Amelie Lens spiller et DJ-sæt til "What Happens 11th Birthday" på Culture Box i København.

Skrevet af

10. december 2021

I dag lukker natklubber og diskoteker, mens alle indendørs og udendørs serveringssteder skal lukke senest ved midnat. Samtidig bliver det forbudt at købe alkohol i butikker fra midnat til klokken 5. Med andre ord lukker nattelivet indtil d. 6. januar 2022.

Natten til i dag var derfor sidste chance for at feste hele natten. Og ved natklubben Arch i indre København var der triste miner over, at det i går var sidste aften, man kunne gå på club i år:

“Det er fucking nederen, det er så fucking nederen, seriøst. Altså det kan jeg bare slet ikke overskue – igen bare at gå hjemme”, siger Louise Poulsen, som glædede sig til i det mindste at have en sidste god nat i byen:

“Vi skal drikke os stive, hygge os, tage til efterfest, komme sent hjem i morgen tidlig”, siger hun.

På Barkowski tæt på søerne i København var der forståelse blandt gæsterne for beslutningen om at lukke nattelivet, selvom det også ærgrer dem:

“Det er, som det er. Det er irriterende, men vi må leve med det. Hvis man skulle kigge på det første sted, der skulle lukkes ned, så er det klart nattelivet. Altså jeg er helt enig i dispositionen” siger Christoffer Larsen, der var en af barens mange gæster i går aftes.

Clara Juul, en anden gæst på Barkowski, stemmer i:

“Jeg har faktisk ikke rigtig været i byen efter den åbnede sidst, så jeg havde virkelig planlagt, at december skulle være tiden, hvor jeg skulle gøre det igen. Men det skal jeg så åbenbart ikke, og det synes jeg er øv. Men sådan er det, vi er nødt til at passe på hinanden, så jeg forstår det da hundrede procent”, siger hun.

Bartenderen på stedet, Nicklas Asmussen, kan godt mærke at der er ekstra gang i den på den sidste aften før det er slut med at gå i byen hele natten for en tid:

“Stemingen er god. Man kan godt mærke, at folk de kommer, fordi der lige har været pressemøde og sådan”, siger han.

Men selvom, der var mange mennesker på Barkowski i går, så sørgede de selvfølgelig, som vanligt, for at passe godt på gæsterne:

“Vi har en mand stående i døren og tjekke coronapas på alle der kommer ind, og det er jo sådan set det bedste, vi kan gøre”, siger Nicklas Asmussen, bartender på Barkowski.

“Smitterisikoen var ligeså stor i går og i sidste uge, så vi bliver nødt til at holde tingene åbne, indtil regeringen siger, at vi ikke kan gøre videre”, siger han.

Hør reportagen, hvor reporter Lisa Linding, tager ud i nattelivet inden det lukker ned for i år:

 

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

08:05
10:00