Lars Boje Mathiesen rykker tættere på at stifte eget parti

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Skrevet af

27. februar 2024

Steffan Axelsen

stax@radio4.dk

Løsgænger Lars Boje Mathiesen er kommet et stort skridt tættere på at stifte sit eget parti.

Det indikerer han over for Radio4.

De første tegn kom på sociale medier allerede mandag aften, hvor han i et opslag skrev: "Så er vi klar med det første helt konkrete tiltag for et måske kommende parti."

Over for Radio4 uddyber han:

- Jeg har hele tiden været ærlig og sagt, at jeg håber at være på stemmesedlen til næste folketingsvalg. Og det bliver enten ved at stifte eget parti eller melde mig ind i andet, fortæller han.

Lars Boje Mathiesen afslører dog, at han ikke har banket på døren til andre partier.

- Jeg har ikke taget nogen kontakt til andre partiet for at blive optaget. Jeg synes, at der mangler nogle, som kan kan være deres borgerlighed bekendt, fortæller han til Radio4 og tilføjer:

- Senest så vi blå partier stemme for en blodrød finanslov. Det lyder lidt polemisk, men der er omkring 11 socialdemokratier i Folketinget lige nu.

I opslaget nævner du, at "vi" er klar med nye konkrete tiltag. Hvem er vi?

- Det er mig og en lang række gode mennesker, som jeg har gode samtaler og visioner med om, hvilken retning Danmark skal trækkes i.

Lars Boje Mathiesen blev i marts 2023 afsat som formand og ekskluderet fra Nye Borgerlige efter uenighed om hans aflønning og øvrige vilkår. Han har siden været løsgænger.

Du kan høre mere ind til Lars Boje Mathiesen og hans politiske fremtidsplaner i Radio4-programmet Hovedet og Halen, som sender fra klokken 14.05.

Afspiller nu

MORGENRUTINEN

03:05
04:00