Morten vil have fjernet afgifter på benzin og diesel – og over 70.000 er enige

Prisen på benzin og diesel er steget voldsomt som følge af krigen i Ukraine. Her er det Q8 på Silkeborgvej i Århus.

Skrevet af

11. marts 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Fjern alle afgifter på benzin og diesel. Sådan lyder overskriften på et borgerforslag, som i skrivende stund har fået lidt over 72.000 støtter. Priserne på brændstof er nemlig røget i vejret de sidste par uger som en konsekvens af Ruslands invasion i Ukraine.

Morten Overgaard Kjeldsen er forslagsstilleren bag borgerforslaget. Han arbejder til daglig som lastbilchauffør, og han er træt af de stigende priser på benzin og diesel. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Det er blevet for dyrt at køre rundt i sin egen privatbil. Og transportbranchen lider også rigtig meget af det her efterhånden,” siger han i Radio4 Morgen og fortsætter:

”Jeg er personligt ramt af det her, da jeg bruger mellem 600-700 kroner ekstra om måneden bare på benzin privat. Og så ser jeg, hvordan alle fødevarer, el, vand og varme også stiger efterhånden. Så jeg bliver ramt af det økonomisk.”

Statens ansvar at hjælpe økonomisk

Lige nu ligger afgiften på en liter diesel 5,21 kroner, mens ca. 7 kroner af en liter benzin går til staten. Men spørger man Morten Overgaard Kjeldsen er det tid for politikerne at give en hjælpende hånd ved at fjerne afgifterne.

”Jeg synes, det er rimeligt, fordi politikerne har et ansvar for, at vi kan komme på arbejde og passe det. Sådan som det ser ud på de stigninger, der kommer på fødevarer og alt det. Vi andre får ikke noget i vores lønpose. Derfor synes jeg, det er deres ansvar at hjælpe os her økonomisk.”

Hvis priserne på brændstof fortsætter himmelflugten, vil Morten Overgaard Kjeldsen overveje at sælge sin bil inden for et år.

Borgerforslaget “Fjern alle afgifter på benzin og diesel” har siden oprettelsen i februar i år fået 72.417 underskrifter ind til videre. Dermed er forslaget klar til at blive behandlet i Folketinget.

Foto: Klaus Dreyer/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00