Morten Messerschmidt reagerer på Thulesen Dahls melding

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt portrætteret på sit kontor på Christiansborg i København mandag den 16. maj 2022. Dansk Folkeparti anbefaler et nej til at ophæve forsvarsforbeholdet.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

17. juni 2022

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil ikke stille op for Dansk Folkeparti ved næste valg, og dråben, der udløste beslutningen, var formand Morten Messerschmidts håndtering af ordførerskaber til den tidligere formand.

Den forklaring af Thulesen Dahl i Radio4 kan Messerschmidt ikke genkende.

– Det kan jeg ikke rigtig genkende. Han har selv talt om ordførerskaberne i offentligheden, siger Morten Messerschmidt.

Kristian Thulesen Dahl luftede tidligere på året i offentligheden, at han vil tage flere ordførerskaber efter sommerferien.

Præcis, hvad Morten Messerschmidt har gjort i forhold til ikke at holde det internt, uddyber Kristian Thulesen Dahl ikke.

Men meldingen fra den tidligere formand om, at han ikke vil stå på stemmesedlen under DF ved næste valg, kommer ikke bag på Morten Messerschmidt, siger han.

– Denne beslutning har han loyalt drøftet med mig for flere uger siden, siger han.

Han kalder det “ærgerligt”, at Thulesen Dahl har truffet denne beslutning.

– Jeg havde selvfølgelig gerne set, at han var blevet og havde brugt sine kompetencer. Men jeg har forståelse for, at han gerne vil noget andet. Han har taget en MBA (masteruddannelse, red.) og vil prøve noget andet, siger Messerschmidt.

Kristian Thulesen siger i et interview med Radio4, at han ikke ved, hvad han skal.

Han har ikke lagt skjul på, at han har haft et tæt samarbejde med Inger Støjberg, og at han før formandsskiftet i DF ønskede hende som ny formand for partiet. En rigsretsdom til Støjberg ændrede den sag.
Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg forlod Venstre for over et år siden og blev løsgænger i Folketinget. Hun har i mellemtiden afsonet en dom, som faldt i Rigsretten i december sidste år.

Om Thulesen Dahl vil gå sammen med Støjberg i et nyt parti, vil han ikke sige, man han holder “øjne og ører åbne”, som han udtrykker det.

– Det, som han siger til mig, er, at han vil prøve noget andet. Det ligger i forlængelse af den fine uddannelse, som han har taget oppe på Aalborg Universitet, siger Messerschmidt.

/ritzau/

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

11:05
13:00