Morten Bødskov: Forsvarschefen er forsvarschef, og det bliver han ved med at være

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) aflægger besøg ved Gardehusarregimentet og den danske kampbataljon på 700-800 soldater, som er tilmeldt NATO's beredskabsinitiativ, i Slagelse fredag den 11. februar 2022. (foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

14. februar 2022

I sidste uge overtog Morten Bødskov forsvarsministeriet efter Trine Bramsen.

I sin tid blev Bramsen mødt med stor modstand og hovedrysten, da hun insisterede på at kalde forsvarschefen for en styrelseschef, og det er næppe for meget sagt, at stolen, hun sad på, brændte i hendes tid som forsvarsminister.

Men allerede en uge inde i embedet lægger den nye forsvarsminister an til en anderledes jargon.

I sagen om forsvarschefens titulering, melder han klart ud:

»Flemming Lentfer er forsvarschef, og jeg synes sådan set ikke, at der er nogen grund til at bruge mere tid på det. Han er forsvarschef, og han er regeringens og Folketingets væsentligste militærfaglige rådgiver. Og det skal han blive ved med at være,« siger Morten Bødskov til Peter Ernstved Rasmussen i ‘Frontlinjen’ på Radio4.

Bødskov gør det samtidig klart, at kommunikationen fra hans nye ministerium ikke udelukkende er et ministerielt foretagende.

»Det er klart, at jeg og andre selvfølgelig gerne vil høre, hvad der ligger bag de beslutninger, som han (forsvarschefen, red.) træffer. I diskussionen om han skal og hvor meget, må jeg sige, at han selvfølgelig skal udtale sig. Det er vigtigt for vores fælles forståelse af, hvad Forsvaret er for en størrelse, og den rolle som Forsvaret spiller i vores samfund,« siger Morten Bødskov.

 

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

10:00
10:10