Mindst 1500 danskere hjælpes hjem fra Italien efter voldsomt uvejr

Skrevet af

26. juli 2023

mabo@radio4.dk

mabo@radio4.dk

Mens det meste af Sydeuropa kæmper med vanvittigt høje temperaturer, så har man i Norditalien haft udfordringer med et andet vejrfænomen – nemlig hagl.

De voldsomme haglbyger har betydet, at mange hundrede danske familier har fået deres biler ødelagt.

En af dem er Michael Grauer Almsten fra Lystrup ved Aarhus, som er på ferie i Italien i familien.

“Vi har 16 kæmpe store slag i foruden alene, og en af dem er lige i synsfeltet,” fortæller han til Radio4.

De mange skader på bilerne betyder, at assistance-selskabet SOS International i stedet bliver nødt til at fragte danskerne hjem.

De formoder, at de kommer til at hente mellem 1500 til 1800 danskere hjem fra Norditalien, og de er allerede gået i gang med arbejdet, fortæller Anette Juncher, som er vagtcentralchef hos SOS International.

“Vi har de første busser på vej til Italien og vi har faktisk den første bus på vej hjem med et hold danskere,” siger hun.

Grunden til, at der er så mange danskere, som skal hentes hjem, er, at ruderne i deres biler er smadrede, og derfor kan de ikke køre, forklarer Anette Juncher.

“Det er rigtig meget ruderne, det er gået ud over. Dermed kan de ikke køre i bilerne. Man kan godt køre, hvis det er kosmetisk, men det her er rigtig meget glas som er ødelagt,” tilføjer hun.

Hør hele interviewet med Anette Juncher her: 

De voldsomme storme i den nordlige dele af landet har ikke kun haft materielle skader. De har også haft fatale konsekvenser.

En 16-årig pige, der var på en campingtur, var blandt to mennesker, der døde i uvejret, der ramte det nordlige Italien. Det har landets premierminister, Giorgia Meloni, tidligere udtalt.

Pigen mistede livet, da et træ faldt på hendes telt, mens hun var på spejderlejr nær byen Brescia, som ligger godt 70 kilometer øst for Milano.

Mandag døde en kvinde efter også at være blevet ramt af et faldende træ i Lissone lidt nord for Milano.

Giorgia Meloni bekræftede tirsdag, at dødsfaldene var sket på grund af dårligt vejr. Hun kondolerede til de afdødes pårørende.

 

Foto: Privatfoto – Michael Grauer Almsten

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00