Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

Robotten Nao lærer elever fra 3. c på Antvorskov Skole, Slagelse, at ryste kroppen med sans for dans og rytmik. Den kan også træde til som hjælperlærer i matematik.

Skrevet af

3. februar 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen.

Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager.

Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange år, har negligeret netop praktisk undervisning.

“Folkeskolen har også en bred dannelsesopgave, hvor fagene skal udfordre bogligt – men også praktisk og kreativt. Det er en opgave vi har i dag, og som vi ikke har løst godt nok.”

Du kan høre mere om hvorfor Gordon Ørskov Madsen mener, at regeringens forslag er et godt udgangspunkt her:

Men også hos de elever som det handler om, er der roser til regerings forslag. Men kun så længe det ikke ender med, at genindføre sløjd og håndarbejde som man kender det.

Det siger Marie Holt Hermansen, formand i Danske Skoleelever.

“Det handler for os om, at det skal være moderne og innovativt. Praktikken skal møde elevernes interesse, og det skal afspejle det, som vi kan møde senere i uddannelseslivet.

Du kan høre hele interviewet med formanden for Danske Skoleelever, Marie Holt Hermansen, her:

Regeringens forslag skal primært målrettes mod de ældste elever i folkeskolen, og udover at indføre nye fag, skal allerede eksisterende fag også gøres mere anvendelsesorienteret hedder det.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

COMEDY-KONTORET

14:05
15:00