Miljøminister Lea Wermelin: Vi går ikke på kompromis med dyrevelfærden

Miljøminister Lea Wermelin (S), Stenderupskovene ved Kolding som er et af de steder hvor det kan komme på tale at lave en naturnationalpark. Foto: Casper Dalhoff

Skrevet af

14. februar 2022

Miljøminister Lea Wermelin er en hovedperson i debatten om rewilding. Og i søndags var hun med i Vildspor på Radio4.

Et centralt fokus på hendes post er, at få naturnationalparkerne sat i søen. Det er et projekt, der har fået enormt stor bevågenhed, og et projekt, der ofte bringer følelserne i frit spil blandt danskerne. For skal vi overhovedet have mere vild natur, eller er det synd for dyrene?

”Jeg har selv understreget utallige gange og i utallige debatter, at vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden, og alligevel kører der en fortælling om, at dyrene i naturnationalparkerne skal sulte. Det er helt forkert,” siger Lea Wermelin.

”Som politiker har jeg kæmpe respekt for at man kan være uenig, det er helt fair,” fortæller hun, men understreger på samme tid, at Danmark er ”bundskrabere” i EU, når det gælder målet om vild natur, hvorfor hun anser sin forpligtelse over for naturnationalparkerne som vigtig.

”Lad os ikke gentage den samme fejl, som vi begik med klimakrisen, hvor vi i alt for mange år diskuterede, om der er en klimakrise, i stedet for hvad vi skal gøre ved det. Det har sat os meget langt bagud,” forklarer ministeren.

Næste politiske projekt på baggrund af erfaringerne fra naturnationalparkerne er, at ”bringe dette i spil på de private og kommunale arealer. Vi er startet med de statslige arealer, men et naturligt skridt kunne være at se på de arealer, vi ikke ejer,” siger Lea Wermelin.

Hør også lektor og antropolog Stine Krøijer fra Københavns Universitet og professor og politolog Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet forklare, hvorfor naturnationalparkerne kan bringe så store følelser frem i folk.

 

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN