Michael Rasmussen: Jeg er ikke med i klubben for fine eksprofessionelle

ekscykelrytter Michael Rasmussen er flyttet til Kolding. Foto: Søren Gylling

Skrevet af

5. maj 2022

sport@radio4.dk

sport@radio4.dk

Det er ikke længere nogen nyhed, at nogle af de største danske cykelryttere gjorde brug af doping, da de toppede på de internationale ranglister. Men når det gælder de tidligere rytteres eftermæle, så er der store forskelle rytterne imellem.

Mange tidligere dopingdømte danske cykelryttere har formået at etablere flotte karrierer i cykelsporten, selv om de har indrømmet brug af doping. Det samme har ikke dog ikke gjort sig gældende for Michael “Kyllingen” Rasmussen, der mener, at han er blevet straffet ekstraordinært hårdt for sine dopingindrømmelser. Det fortæller han i et opsigtsvækkende interview med journalist Claus Elgaard.

I programmet Fremkaldt ripper “Kyllingen” også op i den virkelighed, der har mødt ham, siden han blev dømt.

Hør Michael Rasmussen fortælle om “klubben for de fine eksprofessionelle” herunder:

Har du nogen kontakt med de gamle?

“Brian (Holm, red) og Bo (Hamburger, red) snakker jeg lidt med engang imellem. Og Rolf (Sørensen, red) ham støder jeg jo nede på touren.”

Men det er ikke sådan, at du er blevet frosset ude af det selskab?

“Nej, altså man kan sige, jeg er jo ikke med i den fine klub, de har for eksprofessionelle. Brian har jo egentlig spurgt, og Per Bausager har også spurgt, om jeg har lyst til at være med, men det kan jeg jo ikke. Jeg kan jo ikke sidde til bords med Jesper Vorre. Jeg kan ikke sidde til bords med Bjarne Riis.”

Det bliver akavet?

“Ja, det bliver mærkeligt. Så uanset hvor søde og rare de andre er, så kommer det ikke til at ske. Der er nogle ting, der ikke kan laves om her i livet.”

Du siger jo her, at du ikke kan sidde til bords Bjarne Riis og Jesper Vorre. Det er jo meget direkte, næsten konfronterende. Har du altid været sådan?

“Ja, jeg har nok aldrig været kompromissets mand.”

“Der er nogle ting, som der ikke bare lige kan tilgives. Det er også derfor, jeg ikke bare lige kan sidde til bords med Jesper Vorre. Bjarne Riis kunne jeg sagtens sidde til bords med, men jeg tænker, at han nok har et større problem med det end jeg har.”

Michael Rasmussen uddyber ikke konflikten med Jesper Worre og Bjarne Riis. Men efter Rasmussens dopingindrømmelse i 2013 fulgte også bogudgivelsen Gul feber, hvor Rasmussen langede ud efter Riis for at kende til omfattende brug af doping på cykelholdet Saxo-Tinkoff.

Også Jesper Worre og Michael Rasmussen har været i konflikt med hinanden tidligere. Da Rasmussen i 2013 indrømmede brug af doping, var Vorre ude med kritik af Rasmussens cykelsportslige adfærd:

“Han er ikke en helt og skal ikke være en helt for vores unge mennesker,” sagde han ifølge Ritzau.

Hør hele interviewet her:

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00