Mette Frederiksen vil ikke sige hvornår vi skal have folketingsvalg

Copenhagen /Denmark/1st. July 2022/Denamrk s female prime minister Ms. Mette Frederiksen holds joint press conference with minister for food and agricuolture, miinister for business and trade, minister for health, minister for jusstice about mink commission s critical report in killing many many millions Mink animals during Covid_19 Denmark govt will see how the danish civil servent role in Minkcase and now up to danish parliament and see for future of minkkomissonions creitic report, ministers hold press confeence at PM office mirror hall at Christiansborg Copenhagen Denmark. Photo..Francis Dean/Dean Pictures.

Skrevet af

3. juli 2022

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Statsminister Mette Frederiksen vil stadig ikke kommentere på, hvornår der bliver udskrevet folketingsvalg.

Men det er i dag lykkedes TV2, at få statsministeren til at svare på spørgsmål, efter at De Radikale i går meldte ud, at de vil have udskrevet et valg inden den 4. oktober, og før Folketinget mødes igen efter sommerferien.

Mette Frederiksen var i dag mødt op til DGI’s Landsstævne i Svendborg, og her forsøgte TV2 flere gange at få en klar udmelding om valget, og her siger statsministeren.

– Jeg lytter selvsagt til kritikken fra folketinget og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til valg, har jeg ingen kommentar, siger hun.

Det kan du høre i vores nyhedsudsendelser:

Torsdag kom Minkkommissionen med sin beretning med voldsom kritik af blandt andet statsministeren og en lang række centrale embedsmænd. Kommissionen har ikke forholdt sig til ministres ansvar, fordi det skal den ikke ifølge loven. Derfor har de blå partier ønsket, at uvildige advokater skulle give en vurdering af, om minksagen giver grundlag for at rejse en rigsretssag.

De Radikale sad med de afgørende mandater, men efter et møde i De Radikales hovedbestyrelse i går meddelte partiet, at det ikke støtter en advokatvurdering.I stedet vil partiet have statsministeren til at udskrive valg.

Afspiller nu

TALENTLAB HIGHLIGHTS

01:55
02:10