Messerschmidt meldte om ro i partiet. Men så gik lokalbestyrelse i opløsning

Formandskandidaterne Morten Messerschmidt og Erik Høgh-Sørensen hilser på hinanden før TV-debat om formandsposten i Dansk Folkeparti, i København søndag den 16. januar 2022. De fire kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen, mødes til den eneste debat før kampvalget om formandsposten afgøres på et årsmøde i Herning.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

17. marts 2022

Onsdag havde Mandat besøg af formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, til at udlægge, hvordan Dansk Folkeparti 2.0 skal tage sig ud. Her var meldingen fra Messerschmidt, at trods en turbulent start på sit formandskab så var der nu kommet ro på partiet.

Men allerede dagen efter, torsdag, meldte lokalbestyrelsen i Hjørring, at den opløser sig selv i protest mod partiets ledelse.

Torsdag morgen kom det nemlig frem, at alle medlemmer af lokalbestyrelsen i Hjørring har forladt partiet – på nær et medlem, skriver DR.

Årsagen til lokalbestyrelsens utilfredshed er, at Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har meddelt, at den tidligere formandskandidat Erik-Høgh Sørensen ikke skal være en del af partiets kandidater til Folketinget. Ifølge lokalbestyrelsen i Hjørring er denne beslutning truffet uden et gyldigt argument. Derfor har de nu meddelt Morten Messerschmidt, at lokalbestyrelsen opløser sig selv, hvis ikke beslutningen om Erik-Høgh Sørensens kandidatur – og nogle andre forhold – ændres.

Ro på bagsmækken

Det hele gik ellers lige så godt, hvis man skal tro formand Messerschmidt, der løftede lidt af sløret for de store planer om at modernisere partiet og skabe et nyt Dansk Folkeparti 2.0 i programmet Mandat.

“Dansk Folkeparti kommer til i en periode at ligge sløjt i målingerne, og ligge der, hvor vi gør, fordi det tager tid at vende sådan en supertanker her. Der er mange ting, der skal støves af,” sagde han til vært Pernille Rudbæk onsdag og fortsatte:

“Det er noget, jeg er optaget af, og som jeg derfor også har brugt en del tid på her i begyndelsen.”

Ifølge Messerschmidt er en del af arbejdet for at skabe et moderniseret DF at have den rette bemanding til arbejdet.

“Det handler også om at have de rigtige folk omkring sig. Og det tager tid. Men til gengæld har vi en plan for, hvordan vi vil gøre Dansk Folkeparti store igen,” fortalte han.

Hertil spurgte Pernille Rudbæk ham, om hvorvidt han vurderer, at der er helt og aldeles ro og enighed i partiet nu. Han svarede således:

“Vi har nogle meget salomoniske gruppemøder i hvert fald. Jeg kan jo desværre ikke delagtiggøre jer i dem sådan direkte, men I må tro mig på mine ord.”

Hør hele interviewet med Morten Messerschmidt her:

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men afventer stadig svar.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00