Massivt mandefald hos DF: “Jeg har mistet tilliden til Morten”

(ARKIV) Dansk Folkepartis Liselott Blixt under møde i salen om blandt andet forslag til epidemiloven og forslag til udbetaling af de resterende feriepenge. Begivenhederne foregår i Folketingssalen på Christiansborg i København tirsdag den 23. februar 2021. Folketingsmedlemmerne Liselott Blixt, Karina Adsbøl, Bent Bøgsted og Lise Bech forlader DF ifølge flere medier. Det sker i protest mod Morten Messerschmidt. Det skriver Ritzau, mandag den 21. februar 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

22. februar 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

De fem folketingsmedlemmer Bent Bøgsted, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og senest Hans Kristian Skibby har meddelt, at de forlader Dansk Folkeparti.

De har ikke tillid til den nyvalgte formand Morten Messerschmidt. Dermed bliver de nu løsgængere i Folketinget.

“Jeg har mistet tilliden til Morten, og den mener jeg, man skal have for at kunne fortsætte. Han havde fortalt mig, at han tog mine bekymringer alvorligt. Jeg frygtede nogle af dem, der ville ind i partiet – Anders Vistisen og rigtig mange fra Dansk Folkepartis Ungdom. Det lovede han mig ikke ville ske, og alligevel skete det kort tid efter. Så mister man tilliden,” siger Liselott Blixt til Radio4 Morgen.

Derudover retter det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti kritik af partiets stifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard.

“Hun har voksenmobbet medlemmer, og hun har opført sig på en måde, der ikke er ret og rimelig. Der har været en hetz mod nogle bestemte medlemmer,” siger Liselott Blixt og hentyder til, at der er en sammenhæng mellem de medlemmer, der nu har meldt sig ud, og de medlemmer den påståede voksenmobning er gået ud over.

Selvom hun har følt sig dårligt behandlet, var beslutningen om at træde ud af Dansk Folkeparti dog ikke på nogen måde nem.

“Det har været utroligt svært at tage det her valg. Jeg har haft rigtig mange søvnløse nætter. Men jeg har også talt meget med min familie, og de har sagt, at de hellere ønsker, at jeg går ud af politik, for at vi kan få det godt igen. De vil hellere have en glad mor, der laver noget andet. Det har været svært, men jeg er også lettet og glad for valget,” siger hun.

Hør hele interviewet med Liselott Blixt, der nu er forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og hæng på til en efterfølgende analyse fra Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, her:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Morten Messerschmidt, næstformand René Christensen, gruppeformand i Folketinget Peter Skaarup eller Pia Kjærsgaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00