Martin Lidegaard om ny politiker-skole: Vi har brug for ny politisk ild

Martin Lidegaard (RV) holder tale. Dansk Metal holder grundlovsmøde i Konferencecenter Metalskolen Jørlunde i Slangerup, søndag den 5. juni 2022.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

3. august 2022

“Vi bliver mere og mere homogene i Folketinget.” Derfor er der brug for at rekruttere borgere med politisk interesse på nye måder, fortæller Martin Lidegaard, der er tidligere minister, folketingsmedlem og medstifter af Det politiske akademi.

Det politiske akademi er en organisation, der er sat i verden for at vække den politiske interesse hos flere borgere uden en akademisk baggrund.

“Vi prøver at række hånden ud til de mennesker, vi håber sidder derude, og som aldrig har haft noget med politik eller de politiske partier at gøre, men som måske kunne overveje at stille op til valg i kommunen, folketinget, regionen eller Europa-Parlamentet,” forklarer Martin Lidegaard, der selv er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet.

“Når vi kigger på udviklingen over de seneste 10-20 år, så er tendensen, at folk arbejder med politik hele livet,” fortæller Martin Lidegaard.

For at blive optaget på en af de 30 pladser på Det politiske akademi, skal man skrive en ansøgning på 1200 anslag og indhente to anbefalinger fra eksempelvis tidligere kollegaer, ansatte eller netværk.

Ifølge Karina Kosiara-Pedersen, lektor i statskundskab fra Københavns Universitet, bærer netop ansøgningsproceduren præg af en vis grad af akademisering, da der netop er tale om et skriftligt produkt.

“Det kan betyde, at der er nogle, der siger, det her er ikke noget for mig,” forklarer hun.

Men ifølge Martin Lidegaard er ansøgningskravene skåret ned til et absolut minimum.

“1200 anslag svarer til et lille læserbrev, og hvis man vil være politiker, skal man have et eller andet på hjerte, og man skal helst også kunne formidle det i en eller anden form. Så vi synes ikke, det er noget urimeligt krav,” siger Martin Lidegaard.

Afspiller nu

Frontlinjen

05:05
06:00