Marlene er blevet fyret som pædagog på grund af fortid som sexarbejder

Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Skrevet af

4. juni 2024

Steffan Axelsen

stax@radio4.dk

En spektakulær sag finder sted i Rødovre Kommune for tiden.

Her er 54-årige Marlene Simoni nemlig blevet fyret fra et job som pædagog i en SFO i kommunen.

Beslutningen lyder ikke nødvendigvis spektakulær, men det gør baggrunden for fyringen.

Marlene Simoni er nemlig tidligere sexarbejder i 35 år, men stoppede for ti år siden.

I januar i år færdiggjorde hun sin pædagoguddannelse og fik i foråret job i den pågældende SFO.

Men da hendes arbejdsgiver fik spørgsmål om hendes fortid fra forældre, besluttede de sig for at fyre hende.

Det bekræfter Rødovre Kommune, der mener, at hun ikke gjorde det klart nok ved sin ansættelsessamtale, at hun havde været sexarbejder.

Fyringen er dog langt fra i orden, mener Marlene Simoni til Radio4.

- De nævnte, at jeg under min jobsamtale ikke i mit cv har nævnt, at jeg har været sexarbejder. Men jeg har sagt det, og det har jeg endda optaget, fortæller hun.

- De spurgte mig, om jeg har haft et enkeltmandsfirma? Det havde jeg, og det var escort med salg og service, kundepleje og meget mere. De spurgte mig, hvorfor jeg droppede det? Jeg svarede så, at jeg blev træt af at udøve kundepleje og at kunder ikke betalte deres regninger, lyder det fra Marlene Simoni.

Hør interviewet med Marlene Simoni her:

Marlene Simoni har også tidligere - lettere bramfrit - ladet sig interviewe om sit tidligere virke som sexarbejder.

BT.dk har hun tilbage i 2019 indledt et interview med følgende citat:

- Jeg kan sutte pik. Jeg kan rulle et kondom på med munden. Jeg kan spise tandpasta og citron for at dæmpe den dårlige smag. Jeg kan piske dig.

På den pågældende institution, hvor Marlene Simoni var ansat som pædagog, havde hun med børn i 0-2. klasse at gøre. Selv om små børn også kan finde ud af at google ting frem, mener Marlene Simoni ikke, at det bør være medvirkende til en fyring.

- Det er rigtigt, at der bliver sagt ord, som kan virke stødende. Men hvis du kigger på, hvad børn i 2. klasse ellers googler, så kan jeg garantere, at de ord er meget milde i forhold til, hvad der bliver råbt i en skolegård, fortæller hun.

- Jeg laver det i en privat kontekst, og man forventer jo heller ikke, at børn googler sig frem til det i skolen, fordi de ikke har adgang til telefoner i dag i skolen, tilføjer hun.

Hos BUPL Storkøbenhavn mener formand Jon Olufson ikke, at fyringen er i orden.

- Det kan jo ikke være rigtigt, at man skal stilles moralsk til ansvar for noget, der skete for ti år siden, siger han til Radio4.

- Det, folk skal bedømmes på, er vel forhåbentligt, hvilke uddannelsesmæssige kvalifikationer de har og hvilke forskelle de gør på arbejdspladsen. Alt andet handler om privatliv, og vi skal vel ikke have et moralpoliti, som vender tommefingeren op eller ned og sådanne ting, supplerer Jon Olufson.

Hør interviewet med Jon Olufson her:

Nanna Godtfredsen er udsatte-ordfører og formand for Socialudvalget for Moderaterne.

Også hun forholder sig kritisk over for fyringen.

- Jeg har al mulig forståelse for, at forældre gerne vil beskytte deres små poder. Men det er altså ikke en saglig grund at fyre en på. Lad os se, hvordan sagen falder ud, for den er interessant, fortæller Nanna Godtfredsen.

- Det, der bekymrer mig her, er vores trang til at kræve, at alle har al moral lige efter bogen, som nærmest er biblen i denne sammenhæng. Folk med sexsalgserfaring har altid historisk set været stigmatiseret. Og det her er den moderne måde at gøre det på, siger ordføreren.

Hør interviewet med Nanna Godtfredsen her:

Hverken Rødovre kommune eller KL har ønsket at stille op til interview.

Afspiller nu

MATHIAS HELTS TALKSHOW

09:05
10:00