Mangel på cykler gør det op til 1.000 kroner dyrere at købe en cykel

Cykler på fortorv cykelhandler på Amager

Skrevet af

21. april 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Det er højsæson for cykelsalg, men skal du ud og købe en ny cykel, så skal du forberede dig på lange leveringstider og høje priser.

“Hvis man kommer ind i en butik og har helt specifikke ønsker til, hvilken størrelse og farve cyklen skal have, så kan det godt være problematisk. Så kan der være op til ti måneders ventetid på en cykel,” siger Karsten Hansen, formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa.

Hør hele interviewet med Karsten Hansen om manglen på cykler her:

Karsten Hansen fortæller, at cykler produceret i Europa er steget med 4-500 kroner, mens det for cykler, der er produceret i Asien, er steget med 700-1000 kroner.

“Under corona blev der købt så mange cykler, som man næsten aldrig har oplevet før. Det betød, at alle lagre blev tømt. Og folk bliver ved med at cykle og er blevet ved med at købe cykler. Nu lider vi så under, at man ikke er i stand til at producere det nødvendige antal cykler”.

“Der mangler komponenter til cyklerne. Mange af komponenterne kommer fra Asien, og der er udskibningsproblemer og containerproblemer. Særligt for elcyklerne mangler man kobolt til batterierne,” siger formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa, Karsten Hansen.

Her kan du også høre reportagen fra Rowi Cykler i Aarhus, der oplever lange leveringstider og højere priser:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID - HIGHLIGHTS

19:05
20:00