Facebookgruppe for soldater tager tykt pis på forsvarsministeren – og på dem selv

Skrevet af

3. februar 2022

Der er ikke mange, der forbinder forsvaret med humor, men facebookgruppen ‘Hæren i memes’ er en undtagelse.

Her giver medlemmerne hinanden røg og tager gas på deres arbejde og på den forsvarspolitiske ledelse og på forsvarsministeren i særdeleshed. I skrivende stund har facebookgruppen flere end 21.000 medlemmer.

I denne uge gav Frontlinjen på Radio4 et lille indblik i gruppen, da gruppens stifter Birk Anton Knudsen stillede op til et interview om vigtigheden af humor i forsvaret, gruppens fællesskab og om et godt soldatermeme.

Birk Anton Knudsen er selv korporal i hæren, og det var egentlig hans egne små memes fra hverdagen i hans eget kompagni, der var begyndelsen på den populære facebookgruppe.

”Det var ikke tanken, at det skulle være noget stort nationalt. Jeg lavede bare en gruppe for at samle de memes, der var om mit eget kompagni,” fortæller Birk Anton Knudsen til Radio4.

”Meget af infanterilivet er jo røvkedelig. Du venter meget, selv når du er ude på opgave, er der meget ventetid. Så bliver man nødt til at skabe lidt sjov selv.”

Der gik ikke meget mere end et år, før gruppen var oppe på 10.000 medlemmer.

Først og fremmest handler ‘Hæren i memes’ om at kunne gøre grin med sig selv.

”Der er meget underforstået humor i ‘Hæren i memes’. Men soldater gør jo også grin med sig selv,” siger Knudsen.

Men ligesom fællesskabet er en vigtig del af livet i forsvaret, så er fællesskabet også vigtigt i facebookgruppen.

”Fællesskabet i ‘Hæren i memes’ er en ret god digital udgave af det, der foregår i selve hæren. Det er et godt talerør for det at være soldat, som godt kan føles ensomt. Og det er jeg meget glad for. Jeg tror, at Hæren i Memes er god til at synliggøre, at vi har meget til fælles på tværs af værn i forsvaret.”

”Jeg tror, der er rigtig mange tidligere soldater, der bruger det som et lille vindue til, hvordan det er i hæren i dag.”

 

 

Foto: Screendumps hentet fra facebookgruppen ‘Hæren i memes’.

Hør mere fra Frontlinjen her.

Afspiller nu

SPORTSVERDEN

12:30
13:00