Liselott Blixt til Inger Støjberg: Jeg vil være sundhedsordfører

Liselott Blixt (DF) under fremsættelsen af lovforslag vedrørende sygeplejerskestrejken i Folketingssalen på Christiansborg i København, torsdag den 26. august 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

21. juni 2022

Bang@Radio4.dk

Bang@Radio4.dk

I dag er sidste chance for indlevere et partinavn til Indenrigs- og Boligministeriet, hvis det skal nå at blive godkendt inden et folketingsvalg i efteråret.

Allerede nu er der to navne indleveret – henholdsvis ‘Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg’ og ‘Danske værdier – Inger Støjberg’

Selv siger Inger Støjberg til Ritzau, at det ikke er hende som har ansøgt om navnene, selvom de bærer hendes navn.

Men alligevel er spørgsmålet, om Inger Støjberg bruger dagen i dag til at præsentere et nyt parti.

En af dem, der venter i spænding, er Liselott Blixt, som er løsgænger i folketinget, efter hun meldte sig ud af Dansk Folkeparti i februar.

“De udmeldinger hun har haft indtil videre kan jeg da godt se mig selv i. Jeg venter spændt på, at der sker noget og så håber jeg, at Inger ringer til mig,” siger Liselott Blixt til Radio4.

Og hvis Inger Støjberg ringer, håber Liselott Blixt hun igen kan få lov til at være sundhedsordfører, som hun også var i Dansk Folkeparti.

Vi har også talt med Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby, som begge forlod Dansk Folkeparti i februar. De venter også i spænding på et parti med Inger Støjberg i spidsen.

“Man skal kunne se sig selv i et politisk program og ikke bare i et menneske, men de anskueligheder jeg har flugter ganske pænt med de ting Inger har meldt ud indtil videre,” siger Hans Kristian Skibby til Radio4.

Ifølge politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, er det ikke kun de tre afhoppere fra Dansk Folkeparti, der venter i spænding.

“Jeg tror, der er rigtig mange tidligere medlemmer i Dansk Folkeparti og vælgere i hele landet, der følger det her ekstremt tæt” siger han.

Han mener, at mange tidligere DF’ere er blevet hjemløse og ser Inger Støjberg som en politisk helteskikkelse.

Hør interviewet med Thomas Larsen, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby lige her: 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

TALENTLAB HIGHLIGHTS

01:55
02:10