Leonora Christina Skov: ”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre”

Portræt af Leonora Christina Skov i hendes lejlighed i København. Foto: Joachim Ladefoged

Skrevet af

2. februar 2022

”Kan du ikke bare høre Enya?”

Sådan reagerede forfatter Leonora Christina Skovs forældre, da hun som ung begyndte at høre Tori Amos. Hun voksede op i Helsinge i et hjem, der var ikke kunstnerisk.

”Mine forældre var overhovedet ikke musikinteresserede. Faktisk var det så galt, at min mor blev tvunget til at spille klaver, da hun voksede op. Så jeg måtte ikke spille klaver,” fortæller Leonora Christina Skov.

Derfor blev Leonoras ungdomsoprør at spille trompet – og høre Tori Amos.

”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre.”

Særligt Tori Amos’ album Boys For Pele fik stor betydning for forfatteren. Og gennem det album giver hun et indblik i sine voldsomme teenage-oplevelser i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter.

Leonora Christina Skov var 20 år, da Boys For Pele udkom. Hun var lige flyttet fra sit barndomshjem og skulle til stå på egne ben i København. Men det var også på det tidspunkt, hun fik besked om, at hendes bedste veninde var død af et hjertestop under en ferie i Spanien.

Den begivenhed og Tori Amos’ plade blev livsomvæltende for hende. Og hun begyndte at løsrive sig mere og mere fra sin barndom i Helsinge og fra sin egen familie, der sammenlignede homoseksualitet med pædofili og hendes mor truede med at begå selvmord, hvis Leonora sprang ud som homoseksuel.

Hvor går man hen, når man ikke har nogen at snakke med om alle de voldsomme begivenheder? Ja, Leonora gik ind i musikkens verden og fandt både styrke og forståelse i Tori Amos’ sange.

Hør hende i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter:

 

Hør også Brian Holm om Thin Lizzy-albummet ”Bad Reputation”.

Eller hør TV-vært Ida Wohlert fra Go’ Morgen Danmark om Stone Temple Pilots debutalbum ”Core”.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

VERDENS BEDSTE

18:05
19:00