Lektor: Ruslands angreb på Ukraine er en invasion

Tanks move into the city, after Russian President Vladimir Putin authorized a military operation in eastern Ukraine, in Mariupol, February 24, 2022. REUTERS/Carlos Barria

Skrevet af

24. februar 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Rusland er ved at invadere det østlige Ukraine. Det vurderer lektor ved Forsvarsakademiet, Peter Viggo Jakobsen, som Radio4 har talt med her til morgen.

”Det lyder på det, som vi kan se, som om at de (russerne, red.) i hvert fald går ind med landstyrker nu i det østlige Ukraine. Det er svært at finde ud af, hvad der ellers sker. Der er missilangreb forskellige steder, men ind til videre ser det ud som en invasion af landjord i det Østlige Ukraine. Så er det en invasion,” siger han.

Prorussiske separatiststyrker har samtidig iværksat massive angreb på ukrainske styrker i den østukrainske by Donetsk. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax ifølge Reuters.

Der er angreb flere steder – ikke alle angreb er bekræftet. Der er meldinger om brag og eksplosioner ved en lang række byer. Det gælder blandt andet hovedstaden Kiev, Kharkiv, Kramatorsk, Odessa og Mariupol.

Militære faciliteter i hovedstaden Kiev og byen Kharkiv er blevet udsat for missilangreb, skriver Reuters.

Det er alle tegn på, at russerne er i gang med et større angreb på Ukraine, lyder konklusionen fra Peter Viggo Jacobsen.

”De laver missilangreb på kommandosystemer og andet. De prøver at lamme Ukraines evne til at styre deres soldater og give dem ordre fra centralt hold. Det er også den måde USA typisk indleder sine krige på med massive missilangreb for at ramme kommunikationscentre og andre vigtige ting,” siger Peter Viggo Jakobsen.

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix 

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00