Landets svømmehaller sænker temperaturen

Brug af undervandskamera hjælper svømmere i træningen. Hørsholm Svømmeklub bruger et undervandskamera under træningen i Hørholm Svømmehal. Svømmer Asger Hartvig og svømmetræner Lars Madsen.

Skrevet af

18. juli 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Hvis du føler, at det er blevet lidt koldere at dyppe tæerne i vandet i landets svømmehaller, så er du nok ikke helt galt på den.

Flere svømmehaller vælger nemlig at skrue ned for vandtemperaturen for at spare penge.

Det er de stigende gas- og elpriser, som kan give svømmehallerne store udgifter.

En af de svømmehaller, hvor vandtemperaturen er sænket for nylig, er ved den selvstændige svømmehal i Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Her er vandet blevet 2 grader koldere, så det nu “kun” er 26 grader.

“Vi bruger over 150.000 kroner på gas og taber vi penge hver måned og derfor har vi valgt at skrue ned for temperaturen,” siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Hør interviewet med Lars Gyberg her:

Rundt om i landet vælger flere og flere svømmehaller at sænke temperaturen i badevandet, i luften og i bruserne i omklædningsrummet for at spare penge. Svømmehaller i Hillerød, Vejle og Hobro er blandt dem, der nu har gjort vandtemperaturen køligere.

I Hornsyld Idrætscenter er centerlederen blevet mødt af forståelse.

“Vi var lidt skeptiske, da vi besluttede det, men alle har været meget forstående overfor at vi var nødt til at gøre det her ellers måtte vi lukke”, siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter.

 

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00