Lærerforening: Gymnasiet er førsteprioritet – fritidsarbejde er en luksus

På grund af mangel på arbejdskraft er Netto nød til at bruge meget unge mennekser i deres butikker.

Skrevet af

18. august 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Eleverne på landets gymnasierne er lige mødt ind til et nyt skoleår. For mange af dem venter en balance mellem skolearbejde og et fritidsarbejde et fritidsarbejde i den lokale dagligvarehandel eller nede i den bowlinghal.

Men er der overhovedet  tid til begge dele.

Danske Gymnasielevers Sammenslutning er ikke i tvivl – de mener, at der ikke er tid til det, men at der burde være det.

Men Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, mener, at gymnasiet skal være førsteprioritet for eleverne.

“Man får stillet en uddannelse til rådighed nærmest kvit og frit og den uddannelse stiller en række krav. Men først og fremmest at man er villig til at prioriterer skolen foran de fleste andre ting,” siger Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Hør Thomas Kepler forklarer, hvorfor han mener, at gymnasiet skal prioriteres over alt andet:

Thomas Kepler mener, at det er et vilkår, at der er perioder, hvor eleverne ikke kan have et fritidsarbejde.

“At gå på et gymnasie er et fuldtidsjob – og nogle gange mere end det. Jeg ved ikke, hvor mange voksne der synes, det er nemt at have flere jobs, men jeg tror ikke, det er nemt for unge mennesker,”  siger Thomas Kepler.

Matilde Jacobsen er gymnasieelev og har et fritidsjob som svømmertræner. Hun kender godt problemet med at kombinere både skole og arbejde.

“Det kan godt være, der er nogle dage, hvor jeg ikke lige når alle mine lektier, fordi jeg skal på arbejde. Så man må jo tit prioritere, hvilke fag man synes, der er vigtige den dag,” siger Matilde Jacobsen.

Og Matildes far bakker hende op.

“Man går jo i skole for at komme ud på arbejdsmarkedet en dag, men der efterspørger de jo også erhvervserfaring. Så et fritidsjob er lige så vigtigt som skolen”, siger Thomas Jacobsen.

De kan høre mere om, hvorfor Matilde og hendes far vægter fritidsarbejde ligeså højt som skolen her: 

Afspiller nu

TALENTLAB

21:05
22:59