Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prinsesse Isabellas konfirmation, Fredenborg Slot Prins Vincent Prins Christian Prinsesse Isabella Kronprinsesse Mary

Skrevet af

26. juni 2022

redaktionen@radio4.dk

redaktionen@radio4.dk

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien.

Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af trivslen på skolen.

“Det har været en svær proces for os som familie. Men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som kronprinspar har vi valgt, at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien”, fremgår det af udtalelsen.

Kronprinsparret vil i løbet af sommeren sammen med parrets børn “tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg”.

Hør historien her i nyhederne fra Radio4:

Lørdag oplyste Herlufsholm, at skolens bestyrelse træder tilbage.

Det sker, efter at skolen har modtaget en foreløbig vurdering af trivslen hos eleverne fra tilsynsmyndigheden, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Her rettes der hård kritik af skolen for blandt andet ikke at have levet op til sit ansvar i forhold til at sikre elevernes trivsel.

Professor Peter Allerup, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, vurderer, at der er tale om en historisk hård kritik.

“Det er uden fortilfælde, og jeg har ikke tidligere set en kritik, der er mere præcis og hård.”

 

Foto: Henrik R Petersen / Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00