Kritik af folkeskolereform: Socialdemokratiet vil ikke skrotte den

RB plus. Børn og unge skal sikre hinanden på nettet. En tænketank med medlemmer fra 12 til 18 år skal sammen med eksperter rådgive børn og unge om sikker adfærd på sociale medier. Red Barnet og Telia står bag. Arkivfoto: RB Plus (arkivfoto) Gode netvaner skal læres i folkeskolenBrugen af internet og sociale medier skal tages langt mere alvorligt af folkeskolen, mener danskerne. Flere eksperter og Skole og Samfund er enige.Se RB 26/7 2015 13.00. RB PLUS ARKIV 2011 af skoleklasse- - Se RB 18/11 2014 08.26. De fleste børn trives i folkeskolen. Børn med særlige behov trives dog knap så godt, viser ny rapport. Selv om størstedelen af børnene i den danske folkeskole trives, går det knap så godt med at få børn med særlige behov til at føle sig tilpas i skolen. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014)

Skrevet af

8. august 2022

Hvis man fjerner folkeskolereformens rigide regler og giver friheden tilbage til skolerne, vil det gavne både elever og lærer.

Det mener Mette Arnth Vadsager, som er skoleleder på Kildebjergskolen i Holbæk Kommune, der sidste år blev en del af en forsøgsordning, hvor skoler i Holbæk og Esbjerg Kommune blev fritaget fra folkereformen.

”Skolerne er centralt styret, og det giver blandt andet lange skoledag og meget lidt rum til at lave noget ud over det sædvanlige. Det var det første, vi ændrede på, og det har gjort, at vores børn trives bedre og er gladere for at gå i skole”

Du kan høre hele interviewet med skoleleder Mette Arnth Vadsager her:

Mette Arnth Vadsager håber på, at forsøgsordningen bliver udbredt til alle skoler. Dermed deler hun holdningen fra Jacob Mark, børne-og undervisningsordfører i SF, som mener, at folkeskolereformen skal skrottes helt.

Han trak SF ud af den forligsaftale som i 2013 stod bag den nuværende folkereform, og det ærgrer den socialdemokratiske børne- og undervisningsordfører, Jens Joel.

”Vi vil gerne sætte skolerne mere fri, men der skal fortsat være nogle begrænsninger i friheden. Nu sparker SF døren ind i forhold til, at vi allerede sidder og forhandler om, hvordan reformen skal se ud. Jeg mener, det skal være en bred aftale, som ligger bag folkeskolen, og den håber jeg, SF vil være med i.”

Du kan høre hele interviewet med børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, her:

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00