Kristian Thulesen Dahl melder sig ud af Dansk Folkeparti

Kristian Thulesen Dahl ankommer, da Dansk Folkeparti holder gruppemøde på Christiansborg, tirsdag den 14. december 2021.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

29. juni 2022

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, meddeler på Facebook, at han melder sig ud af partiet.

– Det har været en rigtig svær beslutning, for vi har i partiet haft en fantastisk rejse sammen. Fuld af gode oplevelser. Fuld af gode minder. Den sidste tid har jeg derfor hver eneste dag tænkt, at der måtte være en vej ud af problemerne. At der i partiet pludselig ville komme den eftertanke, der ville skabe mulighed for, at det kunne blive godt igen.

– Men realiteten er, at det ikke sker.

Sådan lyder indledningen på opslaget fra det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti.

På Folkemødet på Bornholm i midten af juni fortalte Thulesen Dahl til Radio4, at han ikke længere ville være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti.

Den beslutning blev ifølge den tidligere partiformand taget efter, at partiledelsen offentligt luftede, at man så frem til, at Kristian Thulesen Dahl kunne bestride flere og mere fremtrædende ordførerskaber end den nuværende post som forsvarsordfører.

– Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var, at diskussionen om ordførerskaberne ikke kunne holdes internt. Det er ikke det, der er afgørende for, om jeg skulle blive i folketingsgruppen, men det er en indikation på, at selv her ønsker man ikke at opbygge tillid ved at tale med hinanden, men i stedet om hinanden, sagde Kristian Thulesen Dahl på det tidspunkt til Radio4.

Siden har det været ventet, at Thulesen Dahl ville følge bl.a. tidligere gruppeformand Peter Skaarup og Søren Espersen ud af partiet.

Men udmeldelsen har indtil nu ladet vente på sig.

Søndag pustede Dansk Folkepartis stifter og tidligere formand, Pia Kjærsgaard, til ilden, da hun delte et tweet med teksten:

– Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng.

Bag tweetet står folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nana Harring.

I dag – onsdagen efter – blev så dagen, hvor Kristian Thulesen Dahl meldte sig ud af partiet.

Det står ikke pt. klart, hvad Thulesen Dahl nu skal.

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00