Kristendemokrater uforstående overfor Karlsmose-udmelding

Skrevet af

8. november 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Det er ikke faldet i god jord hos hovedbestyrelsen i Kristendemokraterne, at den afgående formand, Marianne Karlsmose, ikke synes at partiet skal stille op ved det næste folketingsvalg. Det fortæller flere medlemmer til Radio4.

Partiformanden foreslog i en pressemeddelelse, at partiet ikke bør samle vælgeerklæringer ind til det næste folketingsvalg. I stedet bør partiet koncentrere sig om kommunal- og regionalpolitik, mener hun.

Karlo Brondbjerg er blandt kritikerne af den afgående formands holdning.

Han er selv medlem af hovedbestyrelsen og 2. viceborgmester i Herning Kommune.

”Det undrer mig, at Marianne kommer med den her udmelding. Det kan jeg lige så godt sige. Vi er mange som mener, at vi skal lave en evaluering, og så skal vi ud at samle vælgererklæringer ind igen.”

Karlo Brondberg anerkender dog, at hvis evalueringen viser, at hovedbestyrelsen og et flertal af medlemmerne i partiet heller ikke vil prioritere den nationale politik, vil han støtte den holdning.

Du kan høre hele interviewet med Karlo Brondbjergs her:

Den afgående formand for Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, mener modsat Karlo Brondbjerg og flere andre hovedbestyrelsesmedlemmer, at det er stemmespild at lade Kristendemokraterne stå på stemmesedlen ved det næste valg.

”Jeg hader begrebet stemmespild. For andre medlemmer af hovedbestyrelsen er det vigtigste at stå på stemmesedlen, uanset om vi har en chance eller ej – og der er det, at jeg ønsker at stille partiet frit. Et folketingsvalg binder enormt mange kræfter i et parti, og med det resultat vi har fået, er det på tide at sætte os fri.”

Du kan høre mere om hvordan Marianne Karlsmose forholder sig til situationen i Kristendemokraterne her:

Ved det seneste folketingsvalg fik Kristendemokraterne 0,5 procent af stemmerne, og kom derfor ikke over de to procent, det kræver at komme ind i Folketinget.

Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00