Kommuneformand i Venstre om rokade: Vi er blevet taget med bukserne nede

Pressemøde om regeringsrokade med Jakob Ellemann-Jensen og Troels Lund Poulsen i Forsvarsministeriet tirsdag den 22. august 2023. Vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen udnævnes senere i dag til økonomiminister. Han fortsætter som vicestatsminister. Samtidig vil økonomiminister Troels Lund Poulsen blive udnævnt til forsvarsminister.

Skrevet af

22. august 2023

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune, Søren Schou, mener, at Jakob Ellemann-Jensens og Troels Lund Poulsens ministerbytte skaber et rodet billede og ikke giver ’ro på bagsmækken’.
”Det er ikke med til at skabe den ro og stabilitet, som vi har brug for i Venstre lige nu”.

Sådan lød ordene fra Søren Schou, Kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune, i kølvandet på, at Jacob Ellemann Jensen og Troels Lund Poulsen bytter roller i regeringen.

For blot tre uger siden vendte Jacob Ellemann tilbage til sin post som forsvarsminister, som han havde været sygemeldt fra.

Nu fratræder han igen posten. Ellemann Jensen tiltræder til hans nye rolle som økonomiminister, og Troels Lund Poulsen vender tilbage til hans tidligere vikariat som forsvarsminister.
Det her er en pludselig beslutning, som baglandet i Venstre i hvert fald ikke var blevet informeret om.

”Vi blev taget med bukserne nede. Det her var virkelig ikke noget, vi havde forventet”, udtaler Søren Schou, kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune.
Han er uforstående overfor, at beslutningen blev kommunikeret ud til baglandet, før den kom i medierne.

Derudover efterspørger Søren Schou, at man havde tænkt det her igennem inden, at Ellemann-Jensen kom tilbage fra hans sygemelding.
”Man burde have tænkt den her tanke noget før. Det er simpelthen for rodet, at man ikke tog det her valg før.”

Trods Søren Schous kritik af valget, og den manglende information til baglandet, så mener han alligevel, at Ellemann-Jensen er den rigtige formand for Venstre.
”Jeg synes stadig, at det er den rigtige formand, vi har i Venstre. I hovedbestyrelsen, der bakker vi fuldstændig op om Ellemann” siger Søren Schou, Kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune.

Hør interviewet med Søren Schou her:

NaN:NaN
NaN:NaN