Kommune vil fjerne gratis kaffe for at spare penge

Til Svingdøren. Test af, hvor den bedste kaffemaskine findes. (Ikke omtalt i artikel, men maskinen findes mange steder i huset)

Skrevet af

25. august 2023

mabo@radio4.dk

mabo@radio4.dk

Hvis der ikke længere er gratis kaffe til kommunens medarbejdere, kan kommunen spare 300.000 kroner.

Sådan lyder et forslag fra direktionen i Ringsted Kommune forud for de kommende forhandlinger i Ringsted Byråd om næste års budget, hvor der skal spares op mod 30 millioner kroner. Det fortæller Mette Jeppesen, som er kommunaldirektør i Ringsted Kommune og står bag det her forslag.

“Det er jo ikke et forslag som jeg har ønsket at lægge frem, men vi er som ledelse forpligtet til at finde de besparelser som skal findes, og vi kigger altid på, hvor det gør mindst ondt for borgerne. Vi er jo sat i verdenen for at gøre det så godt som muligt for borgerne.”

I stedet for, at der vil være gratis kaffe til medarbejderne i Ringsted, så foreslår direktionen i kommunen at medarbejderne nu selv skal betale et månedligt beløb, hvis de vil drikke kaffe på arbejdspladsen.

Hør hele interviewet med Mette Jeppesen og Lis Schmidt Hansen:

Forslaget er dog ikke faldet god hos medarbejdere, fortæller fællestillidsmand Lis Schmidt Hansen, der er ansat som administrativ koordinator i Ringsted Kommune.

“Det er en ordning, som vi har haft i rigtig mange år, og det anses som en vigtig personalegode. Jeg medgiver, at vi er der for borgerne, men det er altså også vigtigt, at vi har et godt arbejdsmiljø.”

Det er nu op til byrådspolitikerne i Ringsted Kommune, at beslutte om gratis kaffe er fortid eller ej, og det gør de endeligt den 9. oktober når der er afsluttende 2. behandling af budgettet for 2024.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

VERDENS BEDSTE

18:05
19:00