Kommende elbilejer om lange leveringstider på nye biler: “Det er godt nok irriterende!”

(ARKIV) Bilforhandler på Amager 19. sept. 2017. Bilsalget er faldet marginalt i første halvår af 2018, men det er sket fra et højt niveau, påpeger branchen. Det skriver Ritzau, mandag den 2. juli 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

20. juni 2022

Bang@Radio4.dk

Bang@Radio4.dk

Ventetiderne på nye biler er exceptionel lange lige nu, og det gælder særligt for elbiler.

Kia EV6, der fik titlen som Årets Bil i Europa i år, har op til 14 måneders leveringstid, og hvis drømmebilen er en Hyundai Ioniq 5, så skal man vente op til 12 måneder.

Én af dem, der venter på sådan én, er Søren Aagesen. Han bestilte en Hyundai Ioniq 5 tilbage i november sidste år.

Oprindeligt skulle han have haft den nu, men det er blevet rykket til november eller december.

“Det er godt nok irriterende. Vi havde jo forestillet os, at vi skulle ud og køre i den i sommerferien, men det bliver så ikke til noget i år,” siger Søren Aagesen.

Hør interviewet med Søren Aagesen her: 

FDM, der er Danmarks største interesseorganisation for bilister, har aldrig oplevet noget lignende.

“Det er en historisk situation, fordi det omfatter næsten alle nye biler,” siger Søren Rasmussen, der er bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad, Motor.

Og ifølge ham skyldes leveringsproblemerne en række uheldige omstændigheder.

“Dels har vi en global krise, hvor der er stor efterspørgsel på mikrochip, men det er blandet sammen med leveringsproblemer. Blandt andet fordi et skib sad på tværs af Suez-kanalen, og så har vi lige en krig i Ukraine oveni det hele.”

Den lange leveringstid har også konsekvenser hos bilforhandlerne. Det mærker de hos Autohuset Vestergaard, fortæller Jesper Søgård, som er kommunikations- og marketingchef.

“Vi sælger ikke det antal nye biler, som vi plejer at gøre, selvom vi forsøger at hjælpe kunderne med alternativer,” siger han.

Hør interviewet med Jesper Søgård her:

Selvom ventetiden er lang, så forsøger Søren Aagesen at være tålmodig.

“Jeg tror, at det bliver den sidste bil, vi investerer i, så derfor vil jeg gerne vente og få en helt ny”, siger Søren Aagesen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

ONLY IN AMERICA

14:05
15:00