Kørelærer om road rage: “Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet”

Road Rage. Vrede og frustrationer i trafikken. Foto: Annelene Petersen

Skrevet af

27. maj 2022

redaktionen@radio4.dk

redaktionen@radio4.dk

Trafikminister Trine Bramsen mener, at problemet med kørevrede eller road rage er stigende, og derfor vil hun sætte opførsel og adfærd på skemaet, når kommende billister sætter sig på skolebænken rundtom på landets køreskoler.

Ifølge kørelærer Carina Bach er der god grund til at skærpe fokusset på kørevrede.

“Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet, for at kunne stige ud og lige give en løftet pegefinger med på en lidt hårdere måde,” siger hun i Radio4 Morgen.

Hør Carina Bach fortælle om problemet med kørevrede herunder:

Carina Bach har været kørelærer i 11 år og oplever, at problemet med kørevrede bliver værre.

“Folk stopper i lyskrydsene og stiger ud og råber og skriger. Det bliver værre.”

Selvom problemet med kørevrede billister er stigende og bør håndteres, så mener Bach, at vi generelt er for dårlige i trafikken herhjemme.

“På et lidt bredere plan skal alle i Danmark gøres mere trafikbevidste, så vi alle sammen bliver gode trafikanter – det er ikke kun billisterne,” siger hun.

Hun er dog skeptisk i forhold til, hvordan man skal kunne efterprøve kommende billisters disposition for kørevrede i praksisdelen af en køreprøve, som ministeren foreslår.

“Men på det teoretiske plan giver det god mening at øge fokus. Der findes vel kun et spørgsmål om god opførsel i trafikken på nuværende tidspunkt.”

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

NATTEVAGTEN

23:00
01:00