Københavns overborgmester om smittetal: Vi bliver nødt til at stramme op

(ARKIV) Læge ifører sig værnemidler og demonstrerer en podning i det nye podetelt på Rigshospitalet i København, torsdag den 2. april 2020.Ingen børn skal coronatestes med tvang. Så er det bedre at forsøge senere eller helt opgive. Materiale skal hjælpe børn så skånsomt som muligt gennem podning. Det skriver Ritzau, lørdag den 10. oktober 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

15. december 2020

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Der er brug for, at københavnerne er ekstra opmærksomme på at overholde restriktionerne i den kommende tid. Ellers kan det blive nødvendigt at lukke kommunegrænserne.

Det siger overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss (S) nu.

“Der er rigtig mange, der gerne vil holde en jul, der minder lidt om det, den plejer at være. Men den barske sandhed, vi kigger ind i, er, at hvis der ikke kommer et brud med smittekæderne og kurven knækker – så kan vi komme i en situation, hvor Storebælt eller kommunegrænsen bliver lukket. Og det tror jeg for alt i verden, at alle københavnere vil undgå,” siger Lars Weiss til Radio4 Morgen.

I hovedstaden er antallet af smittede markant højere end i resten af landet. På syv dage har der været 786 smittede per 100.000 indbyggere i hovedstaden, viser seneste opgørelse. Det er en firdobling på fire uger.

Ifølge Lars Weiss kan de ende med, at københavnerne bør droppe at rejse væk fra byen i julen, hvis ikke kurven bliver knækket.

“Hvis smittekurven fortsætter opad i samme tempo, som den har gjort over den seneste måned, så ja. Det er derfor, jeg går ud og siger nu, at vi alle sammen bliver nødt til at stramme op og sikre os, at vi kun ser ganske få mennesker. Så vi når at få knækket kurven, inden vi når frem til juleaften.”

Hør interviewet med overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss (S) her:

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00