Jon Stephensen slipper for at blive anmeldt til politiet

Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen møder pressen i Københavns Lufthavn fredag den 10. marts 2023.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

12. marts 2023

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Bestyrelsen for teateret Aveny-T i København har besluttet ikke at politianmelde den tidligere teaterchef Jon Stephensen, selv om der har været anklager om en forfalsket underskrift, oplyser kommunikationsansvarlig Benjamin Rud Elberth på vegne af en samlet bestyrelse.

“Vi har, efter rådgivning fra to uvildige advokater og for ikke at komplicere hele sagsforløbet mellem teateret og Jon Stephensen, valgt ikke at politianmelde,” lyder det.

Bestyrelsesformanden for teateret Henning Dyremose, har fortalt, at fyringen af Jon Stephensen i maj sidste år blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift. Det skulle ifølge Børsens oplysninger være sket, da han var teaterchef i 2017.

Jon Stephensen, der nu er folketingsmedlem for Moderaterne, nægter at have forfalsket en underskrift og har anlagt en injuriesag mod Henning Dyremose.

Forældelsesfristen for simpelt dokumentfalsk er fem år ifølge straffelovens bestemmelser for forældelse. Beskyldningen om, at Jon Stephensen skulle have forfalsket en underskrift, er også kommet fra en anonym medarbejder, som ved hændelsen angiveligt lavede en lydoptagelse. Den er efterfølgende blevet offentliggjort af Børsen.

Der har også været andre anklager mod den tidligere teaterchef.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN