Jon Stephensen: Det er min stemme på lydfil om underskrift

Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen møder pressen i Københavns Lufthavn fredag den 10. marts 2023.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

17. marts 2023

Moderaternes kulturordfører afviser at have forfalsket Jakob Høyers underskrift tilbage i 2017.

Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, siger fredag i radioprogrammet “Det Blå Hjørne” på Radio4, at det er hans stemme, man hører på en lydfil, hvor en underskrift angiveligt bliver forfalsket.

– Det er mig, man hører. Hvordan denne lydfil er strukket sammen, det ved jeg ikke, siger han.

Jon Stephensen afviser i samme øjemed at have forfalsket en underskrift som teaterchef.

– Jeg sender samme dag en mail til Frederiksberg Kommune om, at de må vente nogle dage på at få dette dokument, da der er nogle underskrifter, der mangler.

– Hvorfor pokker skulle jeg så et øjeblik før sidde og gøre det her? Det giver ingen mening, siger han i “Det Blå Hjørne”.

Hør Jon Stephensens forklaring i ugens udgave af Det Blå Hjørne her:

En medarbejder på teatret Aveny-T var angiveligt til stede og overværede efter eget udsagn den daværende teaterchef forfalske et bestyrelsesmedlems underskrift på et dokument i 2017.

Det har medarbejderen fortalt til Dagbladet Børsen. Vedkommende optræder anonymt, men avisen kender hans identitet.

Hændelsen fandt ifølge kilden sted i et forrum til teaterchefens kontor i juni 2017. Underskriften, som skulle forestille at tilhøre bestyrelsesmedlem Jakob Høyer, blev sat på et dokument til Erhvervsstyrelsen.

– Teatret er under ombygning. Vi er lukket ned, så Jon og jeg sidder alene på kontoret. Der kommer så en mail fra kommunen (Frederiksberg Kommune, red.), som rykker på at få det her dokument underskrevet og indleveret.

– Jon har været småirriteret over, at Jakob Høyer ikke kom til bestyrelsesmøderne, så dokumentet ikke var færdigunderskrevet.

– Pludselig vælger han så selv at skrive under for Jakob Høyer, har whistlebloweren sagt til Dagbladet Børsen.

Ved hændelsen optog den anonyme medarbejder angiveligt en lydoptagelse, som Børsen tidligere har offentliggjort på sin hjemmeside. Først i en kort version og senere i den fulde version.

Her kan man høre en person, der lyder som Jon Stephensen, sige “Jakob Høyer”. Herefter lyder det, som om der bliver skrevet på et stykke papir.

Til sidst bliver der sagt: “Det ser meget godt ud, ikke?”

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00