Jesper så formodet missil ramme militærlufthavn: ”Så var vi i bilen 20 minutter efter”

Skrevet af

24. februar 2022

Over det meste af Ukraine er der rapporteringer om bombardementer, overflyvning og skyderier ifølge nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters.

Russiske missiler har ramt og ødelagt militære kommandocentre i flere ukrainske byer, og både lastbiler og tanks kører over grænseovergange fra både nord, øst og syd.

Derfor flygter mange ukrainere ud af landet nu. Der er meldt om lange bilkøer på de fleste veje ud af landet. Også danske Jesper Lindholdt er på vej ud af Ukraine torsdag morgen. Hør ham herunder:

Da Radio4 taler med ham omkring klokken 11.50, er han netop nået til udkørslen ved den ukrainske grænse og ind til den polske grænse.

”Vi er i ingenmandsland. Vi har kørt siden klokken 4 dansk tid fra Lviv, som ligger 100 kilometer herfra.”

Han opdagede nyheden om bombardementerne på Twitter tidligt torsdag morgen.

”Jeg læser et tweet, om at grænsestationen mod Krim var bombarderet. Og så begyndte det at komme derefter fra andre byer.”

Han oplevede beskydningen helt tæt på ved familiens sommerhus uden for Kiev. Her drejede han et sikkerhedskamera over mod en militærlufthavn, der ligger i nærheden.

”Lige da jeg gør det, så kommer der et ordentligt blitz. Jeg tror, den bliver ramt af et missil,” fortæller Jesper Lindholdt og fortsætter: ”Jeg tænkte Hold da kæft. Så vækkede jeg familien. Og så var vi i bilen 20 minutter efter.”

”Vi har boet i Ukraine i 15 år, så det er følelsesladet at forlade landet.”

Jesper Lindholdt er administrerende direktør for it-firmaet Livatek med 60 medarbejdere.

Hans plan er nu at køre til Polen og skabe et overblik over de mange medarbejdere og få virksomheden på benene igen.

Foto: Jesper Lindholdt (Privatfoto)

Afspiller nu

NATTEVAGTEN

23:00
01:00