Jens Rohde: Radikale leger hasard med nationens tilstand

De sidste vælgere stemmer på Københavns Rådhus og stemmeoptællingen begynder i København under Folketingsvalget 2019, onsdag den 5. juni 2019.. (Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

30. september 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Folketingets åbning nærmer sig, og det gør datoen for, hvornår Radikale Venstre vil vælte statsministeren også – medmindre Mette Frederiksen (S) udskriver valget på netop Folketingets åbning den 4. oktober.

Men det er uansvarligt at udskrive valg i den nuværende situation med energikrise, inflation og sabotage på gasledninger.

Det mener løsgænger i Folketinget, og tidligere medlem af Radikale Venstre, Jens Rohde.

”Man skal være blind, døv og stum for ikke at se, at vi er midt i en valg allerede. Men vi har et parti, som leger hasard med nationens tilstand.”

Det var i begyndelsen af juli måned, at Radikale Venstres formand, Sofie Carsten Nielsen, i et opslag på Facebook skrev, at de ville udvise mistillid til regeringen, hvis ikke der var udskrevet valg inden 4. oktober til Folketingets åbning.

Selvom Radikale Venstres krav har flere måneder på bagen, mener Venstres Michael Aastrup Jensen, at Radikale Venstre gør rigtigt i at beholde truslen om valgudskrivelse til Folketingets åbning.

”Man kan ikke åbne en avis eller tænde for en radio uden at opdage, at der er en valgkamp i gang, og den kan man ikke bare stoppe igen. Samtidigt tror jeg ikke, at bare fordi vi venter med valget et halvt år, at hverken energikrisen eller krigen i Ukraine er løst.”

Du kan høre hele valgudskrivelsesdebatten mellem Michael Aastrup Jensen og Jens Rohde her:

Udover Venstre og Radikale Venstre vil resten af blå blok også stemme for en mistillidserklæring mod Mette Frederiksen, hvis hun ikke udskriver valget den 4. oktober. De partier har tilsammen flertal.

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00