Jasmin har ikke set familie i 11 år: Nu skal hun vente endnu længere på grund af strejken

Afgangshallen Terminal 1 i Københavns Lufthavn onsdag den 29. juni 2022. SAS pilot-strejke er midlertidigt afblæst.. (Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

5. juli 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

I Københavns Lufthavn betyder gårsdagens afbrudte overenskomstforhandlinger mellem SAS og selskabets piloter, at piloterne nu er gået i strejke.

På grund af strejken vil der ifølge SAS dagligt være 200-300 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer, der bliver berørt for hver dag, konflikten varer. Mange passagerer må derfor se frustreret til, mens flyene holder stille.

“Vi er trætte. Vi er skuffede over den her situation, og vi ville blive rigtig kede af ikke at komme afsted. Ferien er blevet planlagt før corona, og vi har også familiemedlemmer, der venter på os og skal køre langt for at hente os i lufthavnen. Det ville ødelægge os ret meget, hvis vi ikke kom afsted,” siger Jasmin Singh, der sammen med sin mor skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år.

Hør hele interviewet med Jasmin Singh, der skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år, her:

Det er imidlertid ikke kun folk, der skal ud at rejse, der står i en penibel situation. Piper Lacy og hendes familie kan nemlig heller ikke komme hjem til USA på grund af strejken.

“Vi skal hjem og på arbejde. Det er træls. På torsdag skal jeg på arbejde, så der er mange ting, vi skal finde ud af, hvis vi ikke kan komme hjem. Da vi kom til Danmark, fik vi at vide, at der var mulighed for strejke, men vi troede ikke, det ville komme til det. Jeg forstår ikke så meget om det, men jeg synes, det er virkelig svært for os, der skal rejse,” siger Piper Lacy, der har været i Danmark for at besøge familie.

Hør hele interviewet med Piper Lacy og hendes datter, der ikke kan komme hjem til USA på grund af strejken, her:

NaN:NaN
NaN:NaN