Israel afviser meldinger om våbenhvile i det sydlige Gaza

Palestinians with their belongings leave Gaza City as they flee from their homes following the Israeli army s warning Palestinians with their belongings leave Gaza City as they flee from their homes following the Israeli army s warning on October 13, 2023. Palestinians carried belongings through the rubble-strewn streets of Gaza City on October 13 in search of refuge as Israel s army warned residents to flee immediately before an expected ground offensive in retaliation against Hamas for the deadliest attack in Israeli history. Photo by Atia Darwish apaimages Gaza city Gaza Strip Palestinian Territory 131023_Gaza_AD_0026 Copyright: xapaimagesxAtiaxDarwishxxapaimagesx

Skrevet af

16. oktober 2023

redaktion@radio4.dk

redaktion@radio4.dk

Den israelske regering har mandag morgen afvist, at der skulle være indgået en våbenhvile i den sydlige del af Gazastriben.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

– Der i øjeblikket ikke nogen våbenhvile og humanitær hjælp i Gaza i bytte for at få udlændinge ud, lyder det i en udtalelse fra Israels premierminister Benjamin Netanyahus kontor ifølge Reuters.

Meldingen kommer, kort efter at Reuters rapporterede, at der var indgået en aftale om en våbenhvile i det sydlige Gaza. Det skulle angiveligt falde sammen med åbningen af Rafah-grænseovergangen.

Reuters’ historie baserede sig på to unavngivne egyptiske sikkerhedskilder.

Hør interviewet med Peter Klansø, som er chef for Røde Kors’ internationale arbejde i Radio4 Morgen: 

Israels militær og USA’s ambassade i Israel har mandag morgen ikke bekræftet nogen oplysninger om en våbenhvile eller grænseåbning. Heller ikke den militante gruppe Hamas har bekræftet oplysningerne.

Rafah-grænseovergangen ligger mellem den egyptiske Sinai-halvø og den Hamas-kontrollerede Gazastribe. Det er den eneste grænse til Gazastriben, som ikke bliver kontrolleret af Israel.

Billeder fra Reuters viser mandag morgen lastbiler med nødhjælp i den egyptiske by Al-Arish. Her venter de på tilladelse til at køre mod Rafah.

Flere lande og organisationer har sendt nødhjælp mod Gazastriben. Meget af det er indtil videre dog strandet i Al-Arish, mens grænsen har været lukket.

Hamas skød gang i en blodig konflikt, da den lørdag 7. oktober gennemførte overraskelsesangreb i Israel. Israel har svaret hårdt igen ved at kaste tusindvis af bomber mod den tætbefolkede Gazastribe.

Det israelske hær har også varslet en stor landoffensiv og bedt civile palæstinensere om at rejse mod Gazastribens sydlige del.

Over 1400 mennesker blev dræbt i Hamas’ angreb i Israel. Over 2600 mennesker er blevet dræbt i Gazastriben i de israelske modangreb.

Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

16:05
17:00