Inger Støjberg: Den aften vidste jeg, at jeg ville tilbage i politik

Inger Støjberg møder pressen på Hvidsten Kro i Spentrup, torsdag den 23. juni 2022. Inger Støjberg starter et nyt parti som hedder Danmarksdemokraterne.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

24. juni 2022

juul@radio4.dk

juul@radio4.dk

Inger Støjberg havde allerede sikret sig domænenavnet danmarksdemokraterne.dk en lille måned inden, hun endeligt besluttede sig for at stille op i dansk politik igen. Det var en helt særlig aften på Christiansborg, der gjorde udslaget. Det fortæller hun i Det blå hjørne på Radio4.

Selv om den endelige udmelding først kom i går, så blev domænenavnet danmarksdemokraterne.dk allerede erhvervet den 6. maj. I det politiske debatprogram Det blå hjørne spurgte vært Casper Dall den nylige partistifter, om det betyder, at hun har været sikker på partiets tilblivelse siden 6. maj. Men selv om hun havde sikret sig domænet, var hun stadig “virkelig i tvivl”.

“Jeg havde jo ikke været inde på Christiansborg, siden jeg forlod Folketinget. Men da jeg kom hjem til, der hvor jeg skulle sove (efter valgaftenen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni, red.), gik det op for mig, at jeg ikke syntes, det var mærkeligt at være tilbage, og jeg var bare glad, da jeg kom hjem.”

“Jeg var helt reelt i tvivl om, jeg syntes, jeg kunne være inde på Christiansborg,” fortæller Inger Støjberg i Det blå hjørne.

“Hvis man skal tilbage i politik, så skal man være helt sikker på, at man ikke kommer tilbage i vrede og bliver en træls personage at være sammen med. Og da jeg skulle ind og kommentere valget på afstemningsaftenen, havde jeg spekuleret rigtig meget på, hvordan det ville være at gå op ad den store trappe og møde mine gamle kolleger og journalisterne derinde,” fortsætter hun.

Købte du så bare danmarksdemokraterne.dk for at helgardere dig?

“Ja, vi havde jo arbejdet lidt med navnet. Men jeg havde ikke besluttet mig.”

“Når man står ude fra, kan det lyde rigtig, rigtig nemt, men det har det bare ikke været. Jeg har virkelig været i tvivl,” afslutter Inger Støjberg.

Siden hun forlod Folketinget efter en dom fra Rigsretten, er der blevet spekuleret i hendes tilbagekomst til dansk politik. I går kom udmeldingen så endelig: Inger Støjberg er tilbage på den politiske scene med partiet Danmarksdemokraterne.

Og allerede her til morgen havde flere end 40.000 borgere afgivet en vælgererklæring for at støtte op om partiet. Godt 20.000 vælgererklæringer kræves det for at blive opstillingsberettiget. De historisk hurtigt indhøstede vælgererklæringer skal endeligt bekræftes om en uge.

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN