Indsamlingsshow sender millioner til krigens ofre i Ukraine

"Sammen for Ukraine" - koncert på Rådhuspladsen lørdag den 12. marts 2022. TV 2 og DR eer gået sammen om støttekoncert for ofrene i Ukraine hvor der samles ind til ofrene for krigen i Ukraine.

Skrevet af

12. marts 2022

redaktionen@radio4.dk

redaktionen@radio4.dk

Det fælles indsamlingsshow fra DR og TV 2 skaffede et trecifret millionbeløb til ukrainske flygtninge.

Lørdag aften blev der sendt mange tanker og mange penge fra Danmark i retning af de ukrainere, der lige nu er på flugt fra krigen i deres hjemland. DR og TV 2 havde i fællesskab stablet støttekoncerten “Sammen for Ukraine” på benene.

Hør historien her i Radio4 Nyhederne:

Allerede inden showet var der samlet mere end 80 millioner kroner ind. Kort før koncertens afslutning var beløbet nået op over 165 millioner kroner. Det er næsten lige så meget, som der blev indsamlet i forbindelse med “Knæk Cancer”-showet i oktober til fordel for kræftpatienter og kræftforskning.

Til det beløb skal lægges de mange hundrede millioner, som danskere allerede har indbetalt til nødhjælpsorganisationerne, efter at Rusland påbegyndte invasionen af Ukraine.

Charlotte Slente er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp og kalder opbakningen “overvældende og rørende”.

“De mange indsamlede penge kommer til at gøre en stor forskel for mennesker i nød. Vi kommer til blandt andet at uddele mad, kontanter og medicin. Sikre at mennesker har et sted at sove. Støtte familier og børn, som har set deres hjem blive bombet eller være nødt til at flygte,” siger hun i en pressemeddelelse.

Dansk Flygtningehjælp er én blandt 18 nødhjælpsorganisationer, som får del i de indsamlede midler.

Med udgangspunkt på Rådhuspladsen i København optrådte en lang række store danske kunstnere med opfordring til at støtte ukrainerne med en donationen. Ifølge Københavns Politi var omkring 30.000 mødt op for at overvære koncerten.

Navne som Anne Linnet, Sanne Salomonsen, tv-2 og Dizzy Mizz Lizzy spillede udvalgte sange, som ikke bare blev transmitteret live til de danske tv-seere, men også til storskærmsarrangementer i Esbjerg, Aarhus, Odense og Aalborg.

Det indsamlede beløb vil ende med at blive endnu højere, idet indsamlingen fortsætter de kommende dage.

Samtidig med at danskerne samler penge ind, kæmper ukrainerne videre mod den russiske invasion. I Spørg om krigen kan du høre Jonas Skovdrup, som bor i Kiev og er gift med en ukrainer fortælle, at ukrainerne slet ikke kan lade være med at tage kampen op mod de russiske tropper.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

08:05
10:00