I november afviste han blankt – nu er Bergur medlem af Moderaterne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre stemmer sammen med sin søn Bergur på Nyboder Skole under Europa-Parlamentsvalget 2019 i København, søndag den 26. maj 2019. Stemmestederne under Europaparlamentsvalget i Danmark åbner klokken 09.00 og lukker klokken 20.00. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019)

Skrevet af

14. marts 2023

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

EU-parlamentariker og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden Bergur Løkke Rasmussen, som er søn af Lars Løkke Rasmussen, skifter fra Venstre til Moderaterne.

Det er på trods af, at han tidligere har afvist det skifte. I november da Søren Gade blev valgt til Folketinget og forlod EU-Parlamentet overtog Bergur Løkke Rasmussen den plads i Bruxelles.

I den forbindelse sagde han sådan her til Radio4:

“Når ens far og forbillede stifter et nyt parti sætter det nogle overvejelser i gang, men de overvejelser er endt i, at jeg stadig er medlem af Venstre, jeg skal til Europa-Parlamentet for Venstre, og jeg bliver i Venstre”, sagde Bergur Løkke Rasmussen i november.

Og da han blev spurgt, om hans far ikke kunne lokke ham, sagde han: “Det hverken har han gjort, eller tror jeg han kan.”

Men nu er Bergur Løkke Rasmussen altså medlem af Moderaterne.

“Jeg har sat mig ned og tænkt over situationen, og det DNA, Moderaterne repræsenterer både nationalt og forhåbentligt europæisk, kan jeg se mig selv meget godt i,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Hør Bergur Løkke Rasmussen forklare partiskiftet her:

Han mener ikke det er et fravalg af Venstre, men derimod et tilvalg af Moderaterne.

“Jeg kunne nok også være blevet i Venstre, for der er også en plads til mig der, men nu har jeg set Moderaternes politik de sidste fire måneder, og derfor har set et parti, jeg passer endnu bedre i,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Bergur Løkke Rasmussen overtog Søren Gades plads i EU-Parlamentet, fordi han ved Europa-Parlamentets valget i 2019 fik 11.725 personlige stemmer og blev 1. suppleant.

Men han mener ikke, han burde give mandatet videre til Venstre.

“Jeg har været ærlig over for mig selv og fundet ud af, at jeg står et andet sted politisk, og jeg håber de 11.725, der stemte på mig, kan genkende den Bergur de stemte på, selvom jeg er medlem af et andet parti,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00