Hospital melder om 37 dræbte efter angreb på FN-skole i Gaza

Bashar Taleb/AFP/Ritzau Scanpix

Skrevet af

6. juni 2024

Steffan Axelsen

stax@radio4.dk

Israel angreb natten til torsdag en FN-skole i Nuseirat. Ifølge Israel var skolen en af Hamas' faciliteter.

Al-Aqsa-hospitalet i Gaza oplyser torsdag morgen, at det har modtaget 37 dræbte personer i forbindelse med et angreb mod en af UNRWA's skoler i flygtningekvarteret Nuseirat natten til torsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Nuseirat ligger i den centrale den af Gazastriben.

UNRWA fortæller til Reuters, at der ifølge organisationens oplysninger er mellem 35 og 45 omkomne.

UNRWA er FN's organisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten.

Tidligere lød det fra en række medier og Hamas' mediekontor i Gaza, at mindst 27 mennesker havde mistet livet i angrebet.

Kort efter klokken 03.00 dansk tid oplyste Israels forsvar ifølge nyhedsbureauet AFP, at det havde gennemført et dødeligt angreb mod en Hamas-facilitet på en FN-dreven skole i Nuseirat.

Jagerfly "udførte et præcist angreb mod en Hamas-facilitet, som lå inde i en UNRWA-skole i Nuseirat-området," lyder det i en udtalelse fra Israels forsvar.

Ifølge Haaretz, en engelsksproget israelsk avis, mener det israelske forsvar, at det med angrebet har fået ram på nogle af de Hamas-medlemmer som tog del i angrebet mod Israel 7. oktober.

Det har dog ikke været muligt for Ritzau at verificere, om det er rigtigt.

Haaretz skriver, at forsvaret hævder, at det inden angrebet havde udført visuelle observationer fra luften, brugt præcisionsvåben og gjort brug af efterretninger for at reducere risikoen for at ramme civile.

Skolen, der blev angrebet, bliver drevet af UNRWA.

Det arabiske medie al-Jazeera citerede natten til torsdag det palæstinensiske nyhedsbureau Wafa for, at der skulle være både kvinder og børn blandt de døde.

Konflikten mellem Hamas og Israel blussede for alvor op igen, efter at Hamas angreb Israel 7. oktober sidste år.

Ifølge en israelsk optælling blev 1200 mennesker dræbt af den væbnede palæstinensiske bevægelse, og 251 mennesker blev bortført og bragt til Gazastriben, hvor mange stadig sidder som gidsler.

Den israelske regering har siden svoret, at den agter at tilintetgøre Hamas og har næsten uafbrudt angrebet Gazastriben siden.

Ifølge lokale sundhedsmyndigheder i Gazastriben, som er under Hamas' kontrol, har flere end 36.000 mennesker mistet livet i angrebene.

Radio4 talte med Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet, om angrebet.

Hør interviewet her:

/ritzau/

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

19:00
19:05