Høje æggepriser får flere til at købe høns

Hobbyhøns er ikke avlet til samme effektivitet som kommercielle æglæggere.De har det godt, spreder glæde og de kan sagtens leve i byen. Høns, stribede skovhøns, i en baghave i Brønshøj.

Skrevet af

26. april 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Der er udsigt til, at det bliver dyrere at købe en bakke æg i supermarkedet, og det får nu flere til at købe høns. Det fortæller flere forhandlere af fjerkræ, Radio4 har talt med.

Blandt dem er Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, hvor han sælger høns og udstyr til høns.

Han mærkede, at telefonen begyndte at ringe mere, efter det havde været fremme, at æg kunne stige til 6-7 kroner stykket.

“Vi sælger høns til private i weekenden, og der har vi nok oplevet en fordobling i kunder,” siger Michael Mønster til Radio4.

Hør interviewet med Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, her:

Michael Mønster er helt sikker på, at det øgede salg af høns skyldes frygten for højere priser på æg.

Og den tese bekræfter Nanna Reinberg Yndgaard. Hun er bor på et nedlagt landbrug uden for Otterup på Nordfyn og er en af dem, der har købt høns på grund af de formodede prisstigninger.

“Vi havde lidt snakket om det før, fordi vi faktisk har et hønsehus i haven, men da vi læste historien om at æg kunne stige i pris, besluttede vi at købe nogle høns nu,” siger Nanna Reinberg Yndgaard til Radio4.

Hør hele interviewet med Nanna Reinberg Yndgaard, der selv har købt høns, her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00