Hestebadning deler vandene: De skider og pisser i vandet

Pige prøver at lokke hest i vand ved Roskilde Fjord (Kattinge Vig)

Skrevet af

19. maj 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Den første hestebadestrand på Fyn er lige nu på tegnebrættet i Faaborg-Midtfyns Kommune. Nærmere bestemt ved Bøjden på Sydfyn.

Men udsigten til badende heste vækker ikke begejstring blandt de lokale.

“Så vidt jeg har hørt, så skider hestene når de kommer i vandet og det vil sige at børn og voksne skal svømme rundt mellem hestepærer, ” siger Anker Stæhr-Jørgensen, der bor i Bøjden.

Hør interviewet med Anker Stæhr-Jørgensen her:

En hestebadestrand er en strand, hvor det er tilladt hele året at ride på sin hest og bade med den i vandet.

Normalt er det ellers forbudt at færdes med sin hest på de danske strande i de tre sommermåneder.

Der er lige nu få officielle hestebadestrande i Danmark. Men de findes en række andre steder i landet, blandt andet syd for Aarhus, på Als, ved Tisvilde i Nordsjælland.

Faaborg-Midtfyns Kommune er én af de kommuner i Danmark, der forholdsmæssigt har flest heste gående. Faktisk næsten dobbelt så mange som landsgennemsnittet.  I en dansk gennemsnitskommune findes der 1 hest per 29 indbyggere. I Faaborg-Midtfyn er der derimod 1 hest per 16 indbyggere.

Og det er ifølge Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyns Kommune for Venstre, også grunden til at kommunen nu vil have have en hestebadestrand, men modstanden gør indtryk på ham.

“Det er vurderet til at være  et egnet sted af vores forvaltning, men vi må prøve at imødekomme modtanden når vi skal til lave indrette hestebadestranden konkret,” siger Søren Kristensen til Radio4.

Stranden skal til at starte med være et 3-årigt testprojekt.

Afspiller nu

RADIO4 EFTERMIDDAG

12:05
14:00