Halalkød tvang Danmarks Idrætsforbund til kovending

Skole OL 2019, Østerbro Stadion Kronprins Frederik

Skrevet af

14. juni 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

I dag starter Skole OL finalerne i Billund, hvor 12.000 børn fra 4.-8. klasse dyster over fire dage i forskellige discipliner. Men inden arrangementets start har en debat om aftensmaden taget al fokus.

Danmarks Idrætsforbund, der står bag Skole OL, havde nemlig besluttet kun at servere lasagne med halalkød.

Det har ført mange sure kommentarer med sig, og Danmarks Idrætsforbund ændrede derfor i weekenden menuen, så der som udgangspunkt ikke serveres halalkød, men at det i stedet er et tilvalg.

“Halalslagtning er jo en form for ofring, og det forsøger vi så vidt muligt at være i mod herhjemme. Jeg synes, det er en forkert drejning, at Danmark skal til at spise halalslagtet kød,” siger Thomas Stilling fra Espergærde, der har to døtre, der deltager i Skole OL.

Hør hele indslaget, hvor Thomas Stilling og flere andre forældre forholder sig til beslutningen om at servere halakød til årets Skole OL, her:

Direktøren for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, ærgrer sig også over de reaktioner, som beslutningen om at servere halalkød har medført. Det var på den baggrund, at man følte sig nødsaget til at sadle om.

“Oprindeligt gjorde vi det for at få mange ind i fællesskabet, så vi ikke udelukkede nogen på grund af maden. Men vi skulle selvfølgelig have gjort det sådan, at der var forskellige tilbud – det har vi lavet om på nu,” siger han.

Hør hele interviewet med direktør Morten Mølholm her:

Du kan også høre interviewet med Lene Baggesø, der er formand for landsforeningen Non Halal Danmark og folketingskandidat for Dansk Folkeparti. De arrangerede mandag en demonstration med flæskesvær imod “Halalstyret” på trods af Danmarks Idrætsforbunds beslutning om at ændre menuen.
Det kan høres her:

Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

17:05
20:00